היי, מישהו יכול לעזור לי? אני בת 24, מהמרכז. ניסיתי להתקבל ללימודי רפואה, אך זה לא עלה יפה. הסינון אגרסיבי, ותנאי הסף גבוהים מאוד. אני כבר ממש רוצה להתחיל ללמוד השנה, כך שאין מקום לחשוב על האפשרות לנסות שוב. גם ללמוד בחו"ל זו לא אופציה מבחינתי, כי העלות גבוהה מהישג ידי. ומכוון שהלימודים ארוכים ואינטנסיבים סביר שלא אוכל לשלב עבודה. מישהו יכול להציע לי אופציה אחרת?? מה כדאי לי לעשות??
ה
המרכז האוני' אריאל
תואר בביולוגיה רפואית
שלום יעל, במרכז האוני' אריאל בשומרון החלה ההרשמה להתמחות בביולוגיה רפואית. התמחות זו שמה את הדגש על הבנת המנגנונים המולקולאריים העומדים בבסיס המחלות ובדרכי האבחון והטיפול בהן בעזרת גישות מולקולאריות חדשות (ריפוי גנטי, תאי גזע וכו').
מסלול הלימודים בביולוגיה רפואית כולל את מקצועות הליבה הנלמדים בשנות הלימודים הפרה-קליניים (PreMed) במסגרת לימודי הרפואה. מקצועות הלימוד במסלול זה כוללים את כל 7 הקורסים הנדרשים כתנאי קדם לקבלה לתוכנית הלימודים ה - 4 שנתית ברפואה באוניברסיטת תל-אביב.
לפרטים נוספים על הרשמה עוד הסמסטר הזה, את מוזמנת ליצור עמנו קשר בטל' 1800660660 או בדוא"ל Shivuk1@ariel.ac.il
בברכה, המרכז לייעוץ לימודים, המרכז האוני' אריאל בשומרון
ה
הדר גולדשמידט
ליעל
יעל שלום, האם בדקת אפשרות רפואת שיניים, וטרינריה? לכולם תנאי סף גבוהים, אך נמוכים במעט מלימודי רפואה קלאסיים.
כדי שאוכל לכוון אותך לאפשרויות אחרות, אני צריכה לקבל פרטים נוספים. כגון מה את אוהבת לעשות? במה את טובה? מה הוביל אותך לרפואה? הרצון לעזור? או העניין וההתעסקות בבריאות-חולי-גוף האדם? כדי לעזור, אפשר לעבוד בתחומים רבים שונים לגמרי. וכדי לעסוק ברפואה, לא חייבים להיות רופאים. אפשר גם ללמוד להיות אחות ולכוון לטיפול נמרץ / ילודים וכו..
אם ניסית להתקבל לרפואה, סימן שנתוני הבגרות והפסיכומטרי שלך גבוהים ומרבית המקצועות פתוחים בפנייך. נסי לא למהר בבחירת הלימודים והתרכזי בבחירת מקצוע, שאליו תחברי את הלימודים הנדרשים. (כשם שניסית לעשות עם רפואה)