שלום אני בת 36 תמיד עבדתי בכל מיני עבודות[סייעת בגני ילדים,בחנות ספרים] החלטתי שאני רוצה ללמוד .אין לי בגרות מלאה .מה שמעניין אותי זה תחום הטיפולי.
שאלתי האם יש לימודים קצרים .לא רואה את עצמי משקיעה שנים .הכי הרבה שנה. מה את מציעה לי? מירב
ה
הדר גולדשמידט
לימודי טיפול ללא תואר
מירב שלום, יש הרבה קורסים שאת יכולה לקחת, שאינם מתפרסים על הרבה שנים, שנה- שנתיים. השאלה מה מדבר אליך, לדגומא: הידרותרפיה, רפואה משלימה, טיפול בהבעה וביצירה, טיפול בעזרת בעלי חיים, מורה ליוגה, ליצנות רפואית, רכיבה טיפולית- ממליצה יותר למי שרוכב וותיק, גינון טיפולי ועוד.. נסי לשתף מעט יותר כדי שאוכל להמליץ לך בצורה ממוקדת יותר.
הכוונה מקצועית
להדר שלום בעבר התחלתי ללמוד פסיכולגיה בחינוך באונברסיטה הפתוחה אך הפסקתי .היום אני מבינה שלא סדרתי לי את הלימודים כמו שצריך ופרשתי מבלבול.
מאוד מעניין אותי לעזור בשיחות .[יש לי חברות שמתיעצות איתי ]אבל אני יותר רוצה לעבוד בעזרה לילדים. אני ממש אוהבת ילדים. עבדתי שנים בגן ילדים. ושמתי לב שאני מתחברת לילדים השובבים ,ומנסה לעזור ולהבין אותם. מירב
ה
הדר גולדשמידט
טיפול בילדים ללא תואר
מירב שלום, מדבריך אני מבינה שאת מעוניינת לעסוק בטיפול ילדים אבל בגיל הרך, לא תינוקות או ילדי ביה"ס. זה מוריד את ליווי בהתפתחות הילד - שהוא תחום לעבודת ליווי הורים ופעוטות בשלבים הראשונים וכן את תחום הוראה מתקנת - לילדי ביה"ס, יותר בתחום הדידקטי המלווה. (ציינתי אותם כדי שתוכלי לחוש את האפשרויות של טווחי הגילאים ולהחליט אם את מתמקדת בגילאים האלה)
עבודות טיפול / ליווי ילדים בגיל הזה ללא תואר תמצאי בשפע במקצועות החינוך ובמכונים ייעודיים לטיפול והדרכה בחינוך, כגון: מכון אדלר, מהות, סמינר הקיבוצים, מכללת לוינסקי, וינגייט, באונברסיטאות במרכזי השתלמויות חוץ ניתן למצא לימודי תעודה מקצועיים שאינם דורשים תנאי סף של תואר.
אשמח להמשיך לסייע בבחירה, אך עליך עכשיו לעשות עבודת שטח, לבדוק מה אומר כל תחום, מה הוא נותן לך בסוף התהליך ואיך את מתחברת אליו. כל מוסד לימוד ישמח לתת לך את פירוט הקורסים לכל הכשרה וכו.. כשתגיעי לקו הגמר, כשיש לפניך מספר אפשרויות טובות, שאת יודעת איפה הן פוגשות אותך, את מוזמנת לשוב ולהיעזר בי.
בהצלחה הדר גולדשמידט - יעוץ והכוונה מקצועית תעסוקתית 052-6969745