הדר שלום, אני גננת לחינוך מיוחד, מאוד נהנית בעבודתי, אך מעוניינת להתקדם לתחום טיפולי כאשר הכיוון הוא טיפול בילדים. אני רוצה ללמוד תואר שני ולהתמקד בעתיד בכלי טיפול שונים, כמו טיפול בעזרת בע"ח. מה את ממליצה ללמוד שייתן לי מענה? תואר שני בייעוץ חינוכי? בעבודה סוציאלית?? (אני לא מעוניינת ללמוד תראפיה באומנות..) אשמח אם תעני לי בהקדם, תודה, שירי.
ה
הדר גולדשמידט
מחינוך לטיפול
שירי שלום, לא ציינת מה הפניות שלך ללימודים ולתהליך הסבה/הכשרה בהיבטי זמן, כסף, ובכלל. בהנחה שאלה לא מהווים מגבלה, אחלק את תשובתי ע"פ התחומים השונים:
לימודי חינוך יכולים לאפשר לך להתפתח לתחום האבחון הדידקטי / הוראה מתקנת/ יועצת חינוכית במוסד לימודי/ ניהול גן או פרויקטים חינוכיים.
עבודה סוציאלית מאפשרים לך לעבוד כעובדת סוציאלית, מקשרת קהילה אוכלוסיות מוגבלות, במקרה כזה, אמליץ על התמחות בילדים ומשפחה ובהמשך לשקול לטפל באופן פרטני.
האם חשבת בנוסף על תחומים כמו: ביבליותרפיה, התפתחות הילד, התמחות בהתפתחות והרגלי אכילה, התמחויות מקצועיות בתחום שלך, חינוך מיוחד בתוספת צעד פנימה והתמחות בטיפול באוכלוסיות מיוחדות? כגון אוטיסטים, פיגור ברמות שונות וכו..
ולסיום, ציינת תואר שני ולקבלת כלי טיפול בילדים, בתשובתי נגעתי במקצועות שדורשים לימודי M.A וחלקם לימודי המשך מקצועיים - מקבילים לתואר שני.