שלום, אני מתלבט מאוד בין מה ללמוד, נושא שאני מתחבט בו כבר קרוב לשנה. הלכתי לשני ייעוצי הכוונה, שבהם נאמרו לי דברים שונים האחד מהשני. מצד אחד אני מאוד אוהב קולנוע, נושא שבו התאהבתי בשנים האחרונות, אך ידוע לי כי לא קל להשיג עבודות בנושא, מה גם שאני אדם ביישן וסגור, ולא בטוח בעצמי שאצליח במקצוע מבחינה זאת. מצד שני אני טוב במחשבים, וחשבתי על הנדסת תוכנה (שמרוויחים בו כסף רב), אך אני מתחבר למקצוע זה הרבה פחות מלקולנוע. מה לעשות? ללכת עם הלב, או עם השכל? ההרשמות כבר החלו ואני עדיין מתלבט תודה מראש על העזרה
ה
הדר גולדשמידט
משלבים לב ושכל
אריק שלום, האם חשבת לשלב? אם אתה טוב במחשבים ואוהב קולנוע אך לא מתאים לעבוד "מקדימה" אני ממליצה לבדוק את העבודות הטכנולוגיות מאחורי הקלעים. מה בדבר אנימציה, תקשורת אינטרקטיבית / חזותית? בהצלחה,
התלבטות בין שני מקצועות הפוכים אחד לשני
תודה על תשובתך הדר, אך השאלה אם במקצועות האנימציה יש ביקוש לעבודה, ואכן חשבתי על כך, ולגבי תקשורת חזותית, איני בטוח בכשרונות שלי, וביצירתיות. נכון שתמיד יהיו טובים ממני, אבל אני רוצה להסתכל גם על העתיד, ואם באמת אני אוכל להתפרנס כאנימטור. מה דעתך על כך?
ה
הדר גולדשמידט
קולנוע ומחשבים
אריק שלום, מאחורי הקלעים יש מבחר של תפקידים טכנולוגיים, חלקם דורשים כישרון ויצירתיות, וחלקם רק ראיה רחבה ופתוחה עם יכולת אינטגרציה טובה.
אנימציה היא רק דוגמא אחת מיני רבות לשילוב שכזה. ולשאלתך, פרנסה רק מהתחום נראה לי שתתכן לא מייד אלא לאחר תקופת התמקצעות, גמישות בעשייה ולמידה טובה של צרכי השוק.
אתה יכול ללכת בדרך נוספת מקבילה, שגם היא יכולה להסתעף בדרך: ללמוד מחשבים, כתיבת קוד ולהוסיף עליהם טכנולוגיות סאונד / תאורה / וידאו ממוחשבים וכך להשתלב בעולם תוכן שמעניין אותך מהכוון שאתה טוב בו.
דוגמא נוספת הכי קונבנציאונלית, לימוד בשני החוגים: מחשבים וקולנוע. כשבפועל אתה חותר בעשייה לנישות שציינו. לימודי הקולנוע ייתנו לך בעיקר ידע בתעשייה, התערבבות בעולם התוכן שמעניין אותך ונגיעות בנישות שתוכל לפתח.
תודה רבה הדר
אשמח אם תייעצי לי גם בנושא זה, נראה לי שאני אלך על הנדסת תוכנה תואר ראשון, ואחר כך לימודי הנדסאי קולנוע בספיר. מה דעתך? האם את מכירה מסלול דו חוגי שניתן ללמוד היכנשהו בקולנוע ומחשבים?
ה
הדר גולדשמידט
בשמחה
אוניברסיטת ת"א בזמנו איפשרה לעשות דו חוגי. בטח הם לא היחידים, תבדוק מי מאפשר לך לשלב. בהצלחה,