החלתי לעשות הסבה מקצועית לתחום המחשבים ותכנות C\C++. אני למדתי תואר בפיסיקה. ואני לא רואה דרך בה אוכל לצבור ניסיון מקצועי בתחום התכנות בטח לא במצב הנוכחי בשנה הקרובה.
מצד שני, הקורס הסבה שהחלתי וימשך שנה יתן לי ידע פרקטי טוב בתחום - אבל - התחום עצמו הולך ומצטמצם לטובת טכנלוגיות חדשות יותר שאותם אין לי סיכוי להשיג בדרך טובה יותר
ה
הדר גולדשמידט
שאלות לחידוד
אבישי שלום, שאלת לא ברורה לי? האם להמשיך בהסבה? לאן כיוונת כשהתחלת בהסבה? במה עסקת עד היום? מדוע למדת פיסיקה? מה מעניין אותך?
את ההסבה אני אמשיך. כי אין לי ממש ברירה אחרת...פיסיקה למדתי כי הייתי אידאליסט ועניין אותי.אני עושה הסבה לתכנות C\C++ ורוצה להגיע לתכנות ופרט לתכנות משולב עם חומרה.
אני עבדתי בהייטק בחברה שקרסה והיו בה הרבה בעיות - ככה שיצא שחצי שנה עבדתי בתור פיסיקאי וחצי שנה בתכנות מאוד בסיסי - לא משהו שאפשר לבנות עליו גם מבחינת הרמה וגם מבחינת התחום (מאוד ספציפי וממוקד). ככה שעבדתי שנה אבל אין לי שנה ניסיון.
אני פוטרתי לפי שנה - ומאז אני עובד במשרה חלקית חצי אדימנסטטיבית אבל שדורשת "ראש". כמובן שהשכר נמוך מאוד וקשה מאוד להתקיים ממנו.
עבודה בהייטק אני לא מצליח להשיג בגלל חוסר ידע וניסיון מתאימים לתקופה הנוכחית. עבודות לא מקצועיות גם לא כי עבדתי בהייטק אז אני OQ. את האמת שחוץ מאבטחה אני לא רואה אופציות ואני מחפש דייי הרבה זמן.
אבל המחיר של זה להגיע עם קורס הסבה בגיל 31 בלי ניסיון משמעותי ובלי ממליצים. (להביא מישהו מלפני שנתיים שעבדתי איתו חצי שנה נראה לי חלש מאוד)
אני ממש לא יודע מה לעשות
ה
הדר גולדשמידט
להשתלב בעבודה ללא ניסיון מקצועי
אבישי שלום, אם אני מבינה נכון, העניין הוא בעצם במציאת מקום עבודה שיתן לך את הכניסה ורכישת הניסיון??
ראשית אתה צעיר! "עבודות עם הראש" כדוגמת תכנות, רגישות עוד פחות בענייני גיל, לעיתים נהפוכהו, לבשלות תעסוקתית יש את היתרונות שלה.. ובמקרה שלך הזמן הוא נכס, לא בזבזת את זמנך, למדת פיזיקה!
יש כמה דרכים יצירתיות לפצח את השוק בו אתה נמצא:
אפשרות אחת, במקביל לעבודה שאתה עובד היום, גם אם היא יחסית מכניסה מעט, ראה בה כעבודת סטודנטים.., למצא מקום עבודה שישמח ל"קבל" עובד ללא עלות מעביד.. תקרא לזה סטאז' תמיד יש כאלה, רצוי לכוון למקום שתרצה להשאר בו אח"כ בתשלום.. :)
אפשרות שניה, לחפש חברות שמשלבות בעשייתן עניינים פיזיקליים ותוכנה, חממות טכנולוגיות לדוגמא.. תראה אם תוכל לשלב את האידיאולוגיה בעשייה שמעניינת אותך יותר, פה תוכל להציע עצמך בכמה רמות, תראה במה מדובר.
אפשרות שלישית, לעשות בדק בית בעניין השיווק העצמי, הצגה עצמית פילוח השוק, חלוקת משאבים וניצולם וכו..
יתכן ונתקלת בכמה דלתות סגורות, אבל מהמעט שפרטת פה, אין לי ספק שאתה נכס מקצועי (אם לא כבר אז עוד רגע :) ) ויש עוד דלתות רבות שפספסת.
במידה והטיפים הללו לא יעזרו לצאת מהלופ הנוכחי, אשמח לסייע בפגישה אישית, אל תמתין לסיום הלימודים!