אני כרגע מחפש עבודה ויש לי בעיה קטנה שמטרידה אותי.
ברוב המקרים מתרשמים ממני מאוד בראיונות העבודה ואני מתקבל ואף מקודם לתפקידי ניהול מאחר ואני משקיען, אסרטיבי ומאוד לויאלי.
בעייתי היא שניסיתי להתקבל כמה פעמים לרשתות תקשורת שונות ובכל פעם נפלתי במבחן המיון ההכרותי.
איך זה קורה? איך זה יכול להיות שמתרשמים ממני מאוד במקומות אחרים רציניים יותר ודווקא שם אני לא מצליח להגיע לשלב השני?
ללא כל קשר לעבודה הספציפית הזו, מסקרן אותי לדעת מהי הסיבה כדי שאוכל לבדוק אם אני יכול לשפר את עצמי.
ה
הדר גולדשמידט
מתקשה במרכזי הערכה
אסף שלום, אם אני מבינה את שאלתך, אתה עובר ראיונות עבודה של אחד על אחד ובמקומות עבודה מתקדם יפה ואילו במרכזי הערכה לא מצליח?
האם זו ההשוואה?
מרכזי הערכה, מרכזי מיון, דינאמיקה קבוצתית, מבחן מצב ועוד.. כולם מתמודדים עם מסה של מועמדים שמטופלת בראיון קבוצתי, דינאמיקה בתוך הקבוצה וביכלות שלך להתבלט מתוכה.
זו מיומנות שונה ממיומנות בינאישית של אחד על אחד. במקרים כאלה היכולת להביא את עצמך לידי ביטוי מוגבלת משמעותית, שפת הגוף חשופה ומקבלת משקל משמעותי יותר מבראיון עבודה רגיל, ובכלל החולשות הבינאישיות מקבלות מצה התמודדות לא פשוט.
אני ממליצה לך במקרה שזו הבעיה ואתה מעוניין להכנס לעבוד בחברה סלולרית לעבור הכנה למרכז שכזה, יש להכנות כאלה מספר וורסיות, תבדוק איזו מתאימה לך ביותר.
הבנת אבל עדיין...
זו בערך הבעיה. אני בדרך כלל מצליח להתקבל לראיונות עבודה שהנתונים שלי רחוקים ממה שדורשים. יש לי נוכחות אבל אני לא עושה המון רעש.
איך הילדות אחרי צבא ללא ניסיון או מוסר עבודה מגובש מצליחות להתקבל ואני אפילו לא עובר את השלב הראשון?
סליחה אם אני משגע אותך אבל זה פשוט מסקרן אותי. כי הרי ברור לי שאני אוכל את סוגי העבודות האלו בלי מלח.
ה
הדר גולדשמידט
לאסף
אסף ערב טוב, נתחיל בזה שאתה לא משגע אותי :) אתה מדבר על נושאים שמטרידים אותך, זה מתסכל, ברור לי. אבל כמו שציינתי בתשובתי הקודמת, לא תמיד אתה יודע מה מחפשים. אם מחפשים בחורה לאיוש צוות שכולו גברים, לא יאמרו זאת בקול, אך התוצאה תורגש ללא קשר להיותך מתאים לתפקיד. על אותו המשקל יכולים להיות המון שיקולים שלא בהכרח קשורים אליך.
אנחנו יכולים לשפר רק את מה שיש באפשרותנו לשלוט עליו.. ובהקשר זה, התשובה נשארת בעינה, אני ממליצה לך לעבוד על דינאמיקה קבוצתית בין אם בהדרכה אישית או לבד. כנראה ששפת הגוף שלך משדרת את מה שאתה חושב וזה לא משרת אותך בשלבים אלה.