שלום, שמי עינת ואני ממש מתלבטת לגבי לימודים. אני רוצה ללמוד את תחום המשפטים או הקרמינולוגיה.
התחומים האלו ממש מעניינים אותי אבל אני חושבת שאני לא חסינה מספיק לעבוד כעורכת דין מייצגת בבתי משפט או כקרימנולוגית מול עבריינים. זה נשמע מוזר אבל התחומים ממש מעניינים אותי.
אני חושבת שאני לא מספיק אסרטיבית ו"מאיימת" אלא יותר רגישה ומופנמת.
מה אני יכולה לעשות? האם כדאי לי לרדת מהתחומים הללו? ניסיתי לחפש תחומים אחרים אבל לא ממש בהצלחה, האם יש תחומים שמתאימים לי יותר?
ה
הדר גולדשמידט
משפטים מול קרימינולוגיה
עינת שלום, בדרך כלל כשיש תחושת בטן חזקה לגבי תחום מסויים זה לא במקרה.
עריכת דין ברובה מתמקדת בדינים ורגולציות. עבודה כעורכת דין יכולה להיות לא רק בבתי משפט אלא גם והרבה מול ספרי חוק, איתור וחיפוש אחר פסיקות כאלה ואחרות. בהנחה שזה תחום שאת אוהבת לעסוק בו, אך אינך אסרטיבית כדי לעמוד מול קהל בבית משפט, זה נתון שיכול לעזור לך בבחירת ההתמחות ובהתפתחות שלך אחרי התואר, תהיי בעיקר מאוחרי הקלעים. בד"כ התחרות על המקומות הבולטים, כך שנטייתך הטבעית היא למעשה יתרון משמעותי בתחרות בשוק העבודה.
קרימינולוגיה זו עבודה שפונה יותר לצד ההומני שבך, פסיכולוגיה של העבריינים. כשאת מדברת על חסינות, עשויה להיות לך בעיה, עבריינים הם כמו ילדים, מזהים פחד ממרחק ולא עושים הנחות.. באותה הנשימה אני יכולה לומר שאם זה תחום שמדבר אליך שווה לבחון את רגישותך, יתכן ואת חזקה יותר ממה שאת חושבת. העבודה כקרימינולוגית מאפשרת גיוון עשייה במרחבי בתי כלא, משטרה, מרכזים קהילתיים, שיקומיים ותגמול נפשי עצום למי שאוהב את העשייה.
בכל מקרה אלה תארים שניתן להתפתח עם כל אחד מהם בצורה קונבנציאונלית, כפי שתארנו פה וניתן גם לפתח כל מקצוע כזה בצורה יצירתית אישית אחרת.
במידה ותשובתי לא תספק אותך את מוזמנת לפנות אלי ליעוץ אישי. בהצלחה,