היי,שמי הילה אני בת 27 נשואה+ילדים. אני רוצה להתחיל ללמוד אבל מתלבטת בין עבודה סוציאלית לבין פסיכולוגיה.א ני רוצה לימודי ערב כמובן כי אני גם עובדת. מהם תנאי הקבלה-יש לי בגרות מלאה,האם יש צורך בפסיכומטרי? ואיפה בצפון את ממליצה ללמוד?(אני מחדרה). תודה, הילה.
ה
הדר גולדשמידט
פסיכולוגיה מול עבודה סוציאלית
הילה שבוע טוב, ההבדל בין עבודה סוציאלית ופסיכולוגיה בשנים האחרונות הצטמצם משמעותית, אך ההבדל המהותי נותר עדיין בעיינו:
פסיכולוגיה עוסקת בתהליכים, בתשומת לב להתרחשויות כאלה ואחרות מהעבר, מהילדות, מההווה (בהתאם לזרם שאותו את לומדת) ובמרחב שמאפשרים לתכנים לעלות ולהקל על חיי המטופל.
עבודה סוציאלית בדומה לפסיכולוגיה עוסקת באותם התכנים אך נפגשת איתם בצד היותר יישומי - אדם קהילה, עבודה, תפקוד וכו.. (הבדלים אלה משתנים בין מרפאות ביאות נפש ומטפלים על פי זרמים שונים)
מבחינת תנאי קבלה, לשני המקצועות לא פשוט להתקבל, אם כי עדיין לפסיכולוגיה תואר שני, משמועותית קשה יותר.
הבדל נוסף ששוה להכניס למשוואה בשלב ההתלבטות הוא תזמון היציאה לעשייה, בעבודה סוציאלית ניתן כבר לעסוק בטיפול אחרי תואר ראשון (לא טיפול פרטי) ואילו בתואר בפסיכולוגיה רק אחרי התואר השני.
לגבי מקומות לימוד לא אוכל להמליץ, רק אומר שאת לא כזו צפונית :) ויש בסביבתך לא מעט אפשרויות, כולל מכללות ואוניברסיטאות.