שלום אני מעוניין להתחיל ללמוד ואני מאוד מבולבל ולא יודע מאיפה להתחיל לחשוב, יש לי ממוצע בגרויות ממש לא גבוהה, 81, ולא בא לי לעשות פסיכומטרי, אני מתלבט בין תואר לתעודה ולגבי מקצועות שונים.. רציתי ללמוד מהנדס אבל אני חושב שזה יהיה קצת כבד בשבילי, כי יש לך סך הכל 3 יח' מתמטיקה ובתיכון היה לי קצת קשה עם זה, אני רוצה מקצוע טוב שמפרנס בכבוד . הייתי רוצה לעבוד במקומות שונים ולא להיות תקוע כל החיים באותו משרד או חברה.. יש לי גם ידיים מאוד טובות וראש טכני. לפיכך חשבתי על המקצועות: הנדסאי בניין/חשמל, מנהל עסקים לתואר, מדעי המחשב. מעבר לכך אין לי מושג מה אני רוצה ומה כדאי לי מבחינת הכל: תנאי קבלה, יכולת, התאמה למקצוע, משכורת מכובדת, אפשרויות קידום ולימודי המשך במידת הצורך.. בנוסף אני פתוח להצעות לגבי מקצועות שונים שיכולים להתאים לי.
ש
שני יונגר
חייבים לעשות סדר
שלום יאיר,
במקרה כמו שלך שאתה ממש מתפזר לכל הכיוונים עם מה כדאי ללמוד. אני רוצה להציע לך שני דברים: 1. לבחור במקצוע שבפועל תאהב לעסוק בו. אז בדרך כלל הכל מגיע ביחד מכל הדברים שציינת- משכורת, מקצוע טוב וכו'. 2. אני חושבת שכדאי מאוד שתלך לאבחון באחד ממכוני האבחון שלפחות יתנו לך כיוון, למקום בו היכולות שלך יכולות להגיע למקסימום. אני לא יודעת מה גילך ואם עשית שירות צבאי אך בלשכות לחיילים משוחחרים מציעים אבחוני מקצוע במחיר נמוך יחסית.
דבר אחרון, מכיוון שאינני מכירה אותך אני מנועה מלומר לך מהו המקצוע בשבילך. אולי כדאי שתתמקד קצת יותר ולפחות תתאר את אופי התעסוקה שאתה מחפש, כי זה לא ברור ממה שכתבת.
בברכה, שני
ה
הדר גולדשמידט
מקצועות הנדסאי
יאיר שלום, בהמשך לתשובתה של שני, ולפנייתך, הייתי רוצה לתת לך מספר נקודות למחשבה.
מדעי המחשב הוא מקצוע שהלימודים שלו יחסית קשים למי שלא חזק בלימודים ריאליים, לומדים מתמטיקה ברמה גבוהה ויחסיחת הרבה, ברמה גבוהה מ-5 יח' לימוד. בנוסף עבודת מתכנת היא מול המסך, כל היום! במקרה השל מתכנתנים שאוהבים לעבוד עם אנשים ובוחרים בעבודת קליינט , אז העבודה שלהם כוללת גם ישיבות עם אנשים, לקבלת אפיון צרכים וכו.., גם במקרה זה, מרבית העובדה מתנקזת לעבודת מחשב, זה בהחלט לא מה שתארת שאתה מחפש. כמו ששני אמרה, בחר מקצוע שתאהב לעבוד בו, הכסף מגיע כשעובדים, כשנהנים ומצליחים, נכון שיש מקצועות שמרוויחים בהם יותר, אבל מה זה שווה אם לא אוהבים את מה שעושים? הסבה מקצועית עולה לא מעט כסף שלא לדבר על משאבים נפשיים והתמודדות עם שוק תעסוקתי שלא מקל על תהליכים כאלה, בקיצור, מומלץ לעשות בחירה ממקום שמתחבר למה שאתה אוהב! נשמע ממה שאמת שכל מקצועות הטכנאות / הנדסאי יכולים לבוא בחשבון: הנדסאי בניין - על גבול מנהל פרויקטים בבניין, הנדסאי מכשור רפואי- יכול להיות בכל מיני צורות אפשר גם לשלב בשירות ומכירות, הנדסאי קירור ומיזוג אוויר- תלוי במקום העבודה, אם תלך לחברות הגדולות לא תהיה בתנועה, אם תחבור לקטנים / תהיה עצמאי בעצמך אז זה כבר בתנועה, הנדסאי חקלאות- כל נושא הגננות, עיצוב גינות וכו.. לגמרי בחוץ. כל התחומים שכרגע העלתי עונים למה שכתבת, אבל כמו שאתה רואה כל אחד דורש ונותן משהו אחר, שים לב לדקויות, הם שיעשו את ההבדל.
ולסיום, כמו ששני אמרה, ההמלצה הטובה ביותר בשלב זה ללכת להכוונה / אבחון כדי לקבל תמונה רחבה ומלאה ולעשות את הבחירה ממקום של ידע ולא של ברירת מחדל.
אשמח להוסיף לעזור כאן בפורום ובאופן פרטני, מצורף לינק לדף המכיל את כל מקצועות ההנדסאים ומפרט על כל בחירה, מקווה שזה יתרום. המון בהצלחה,