נגיד ויש לי בערך ממוצע של 115 איפה זה מציב אותי? מה זה מביא לי? מה אני לא יכול לעשות? האם יש סיכוי לקבלת מצטיין מנכ"ל?
מ
מנהל הפורום
ממוצע בגרויות והצטיינות מנכ"ל משרד החינוך
שלום ספי,
האם בשאלתך התכוונת לממוצע תעודת הבגרות? ממוצע בגרויות 115 עשוי בחלק מן המקרים (ולא בהכרח בכל מסלול לימודים) לזכות אותך במלגת הצטיינות על סמך נתוני כניסה גבוהים, אך הדבר נתון לשיקול דעתו של המוסד האקדמי ושל החוג המסוים. חשוב להדגיש כי ממוצע זה אינו מקנה בהכרח מלגת הצטיינות והדבר משתנה מחוג לחוג. האם ישנו מסלול מסוים בו אתה מעוניין ללמוד?
כמו כן, ישנם מוסדות אקדמיים המאפשרים להתקבל לחוגים מסוימים ללא צורך בפסיכומטרי, על סמך ממוצע בגרויות גבוה ועמידה בדרישות נוספות, אם ישנו חוג מסוים המעניין אותך, הייתי ממליצה לך לבדוק האם ממוצע הבגרויות שבידיך מאפשר לך להתקבל ללא פסיכומטרי, ומה הן הדרישות הנוספות הנדרשות לשם כך. צירפתי בתחתית תשובתי קישור למחשבון תנאי הקבלה שלנו, אתה מוזמן לבדוק את סיכויי קבלתך ללימודים במוסדות ובמסלולים שונים.
בנוגע למצטיין מנכ"ל משרד החינוך, למיטב ידיעתי כדי לקבל את הצטיינות מנכ"ל משרד החינוך יש צורך בממוצע בגרויות 95 ומעלה, בגרות באנגלית ברמת 5 יחידות, בגרות במתמטיקה ברמת 4 יחידות לפחות, וסיום בהצלחה של תכנית המעורבות החברתית והקהילתית. כלומר, קבלת הצטיינות מנכ"ל אינה תלויה רק בממוצע הציונים עצמו, אלא גם בהישגים במתמטיקה ובאנגלית ובעמידה בתכנית להתפתחות אישית ומעורבות קהילתית.