הי אני לא בטוחה שזה הפורום המדויק לשאלה שלי אבל מנסה בכל זאת. אני רוצה ללמוד קרימינולוגיה ומזרח התיכון, כדי להתקבל לעבודות במשרד הביטחון/ משטרה. יש לי אבחון פסיכיאטרי של הפרעות נפשיות (פוסט טראומה, ocd), אני במצב יציב, האבחנות האלה עלולות להזיק לי להתקבל למשרות שאני רוצה?
מ
מנהל הפורום
לימודי קרימינולוגיה ומזרח תיכון עם רקע נפשי
שלום בר,
למיטב ידיעתי, רקע נפשי אינו משפיע על האפשרות להתקבל ללימודי קרימינולוגיה ומזרח תיכון, ומוסדות הלימוד אינם בודקים את הקריטריון הזה בעת קבלת המועמדים לתואר ואינם דורשים למיטב הבנתי הצגת אישור על בריאות נפשית תקינה כדי להתקבל ללימודים.
עם זאת, למיטב הבנתי, רקע נפשי עשוי להוות שיקול בתהליך ההעסקה במשטרה ובמשרד הביטחון, ובמקרים מסוימים עשוי גם למנוע אפשרות להיות מועסק באותן המסגרות. תהליך הגיוס למסגרות הללו כולל בדרך כלל הערכות פסיכולוגיות, ויתור על סודיות רפואית, סיווג ביטחוני, ועוד. כעובדת הפורום לא ידועים לי כל השיקולים הפנימיים על פיהם מקבלים מועמדים לעבודה במשטרה ובמשרד הביטחון, שכן מדובר בשיקולים פנימיים של אותם הגופים והם עשויים להשתנות בהתאם לתפקיד. המלצתי אלייך היא לנסות לפנות אל משטרת ישראל או משרד הביטחון לגבי אפשרויות הקבלה למשרות שונות לאנשים עם רקע נפשי. כמו כן, תוכלי לנסות לפנות אל המוסדות האקדמיים בהם מתקיימים הלימודים בתחום זה ולהתעניין לגבי אפשרויות התעסוקה לאחר התואר, או לבקש לשוחח עם בוגרים. לימודי קרימינולוגיה בשילוב עם מזרח תיכון מתקיימים באוניברסיטת אריאל ובאוניברסיטת בר-אילן. את מוזמנת לקרוא עוד על לימודי קרימינולוגיה במאמר אליו קישרתי בתחתית תשובתי.