איך אני מחשבת ציוני בגרות אקסטרני? לדוגמא שאלון: 3382 תנך קיבלתי 93 ובשאלון: 3381 קיבלתי 61 בגרות של 2 יחידות, כמה יוצא שקיבלתי בבחינה? וכן באזרחות ספרות וכו. הבנתי שלכל חלק בבחינה יש אחוזים שונים מהציון הסופי, אשמח אם תוכלו לכתוב לי אותם כאן. תודה!
מ
מנהל הפורום
חישוב הציון הסופי בבגרות בתנ"ך אקסטרני
שלום רני,
למיטב ידיעתי, אופן חישוב הציון בבגרות האקסטרנית מתבצע באותו האופן בו מחושב הציון בבגרות האינטרנית. בנוגע לבגרות בתנ"ך, השאלונים 3382 ו - 3381 המתייחסים לחינוך העצמאי החרדי (רמת 3 יחידות בתנ"ך) מחולקים באופן הבא: שאלון 3381 מהווה 40% מן הציון, ושאלון 3382 מהווה 60% מן הציון. בנוגע למקצועות האחרים בהם נבחנת, אני מציעה לך להתעניין מול משרד החינוך או מול המסגרת בה נבחנת בבגרויות לגבי האחוזים אותם מקבל כל שאלון.
לגבי חישוב הממוצע הכולל של תעודת הבגרות שלך, הדבר מתבצע באותו האופן בו מחשבים את הממוצע בבגרויות האינטרניות. כדי לחשב את הציון הממוצע הכולל של תעודת הבגרות, מכפילים את ציון הבגרות במספר היחידות, מחברים את כל הבגרויות, ומחלקים במספר היחידות הכללי.
צירפתי עבורך בתחתית תשובתי קישור למחשבון ממוצע הבגרויות שלנו, בו תוכלי להשתמש כדי לחשב את ממוצע הבגרות הכולל שלך.