יש לי תואר ראשון בהוראת ביולוגיה. רציתי לשאול - אם אני רוצה לשנות מסלול ולהתעסק בחקר ביולוגיה (שבשביל זה אני צריכה תואר שני בתחום הביולוגיה) התואר הראשון הזה ייחשב לי? הוא משמעותי מהבחינה הזו?
מ
מנהל הפורום
קבלה לתואר השני בביולוגיה לאחר לימודי הוראת ביולוגיה
שלום רחלי,
למיטב ידיעתי, כדי להתקבל לתואר השני המחקרי בביולוגיה יש צורך בתואר ראשון B.Sc בתחומי המדעים כגון ביולוגיה, מדעי החיים, הנדסה, מדעי הטבע, וכדומה. עם זאת, לעיתים גם מי שלא למדו תחומים אלו בתואר הראשון יכולים במקרים מסוימים להתקבל לתואר השני בביולוגיה בכפוף ללימודי השלמה ובהתאם לשיקול המוסד האקדמי. מכיוון שאת בוגרת תואר ראשון בחינוך עם התמחות בהוראת ביולוגיה, אני ממליצה לך לפנות ישירות אל מוסדות הלימוד שבהם את מעוניינת ללמוד כדי לקבל את כל הפרטים לגבי האפשרויות העומדות בפנייך לבצע את ההשלמות הנדרשות כדי להתקבל לתואר השני. אדגיש שקבלתך לתואר תהייה מותנית גם בהישגים האקדמיים שלך בתואר הראשון וכן בלימודי ההשלמה שלהם תידרשי. ניתן ללמוד תואר שני בביולוגיה במוסדות הבאים: אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת בר-אילן (רמת גן), אוניברסיטת אריאל, אוניברסיטת בן-גוריון, אוניברסיטת תל-אביב, ועוד. צירפתי עבורך קישור למאמר ובו מידע נוסף על התואר השני בביולוגיה.