שלום. השנה אני מסיימת תואר ראשון בחינוך מיוחד. ואני מחפשת תואר שני בתחום הטיפול, חשבתי ללמוד טיפול רגשי שזה נושא שמעניין אותי, או יעוץ חינוכי אולם הבנתי שהעבודה ביעוץ היא פחות טיפולית. אשמח להכוונה, ולדעת במה אפשר לעסוק בכל אחד מהתארים אלו, איפה לומדים וכמה זמן אורך המסלול? והאם אפשר לעבוד עם תארים אלו מחוץ למשרד החינוך? תודה מראש
מ
מנהל הפורום
קריירה לאחר תואר שני בייעוץ חינוכי
שלום לי,
קיימים מספר מסלולים לתואר שני המאפשרים לעסוק בטיפול רגשי, כגון תואר שני בפסיכולוגיה, תואר שני בטיפול באומנות, תואר שני בחינוך מיוחד והפרעות רגשיות, תואר שני בעבודה סוציאלית, ועוד. האם ישנו מסלול מסוים שאליו התכוונת?
לגבי התואר השני בייעוץ חינוכי: משך הלימודים הינו שנתיים. זהו מקצוע שמשלב הן פן טיפולי והן פן חינוכי. לאחר התואר השני בייעוץ חינוכי אפשרויות התעסוקה הינן מגוונות, ניתן לעבוד בבתי ספר, וכן ניתן לעבוד גם מחוץ למערכת החינוך במסגרות כגון בעמותות, בחינוך הבלתי פורמלי, בהעברת סדנאות לקבוצות ולהורים, ועוד. ניתן גם להקים קליניקה פרטית. אציין כי קיים ביקוש רב הן במערכת החינוך והן מחוץ לה. ניתן ללמוד במוסדות הבאים: מכללת אורנים (קריית טבעון), מכללת בית ברל (סמוך לכפר סבא), אוניברסיטת בר-אילן (רמת גן), מכללת עמק יזרעאל (סמוך לעפולה), מכללת קיי (באר שבע), אוניברסיטת חיפה, המכללה האקדמית רמת גן, ועוד.
צירפתי עבורך קישור בתחתית תשובתי למאמר ובו מידע נוסף לגבי תואר שני טיפולי.
תואר שני לאחר תואר ראשון בחינוך
תודה רבה על התשובה, אני מתלבטת בין שתי המקצועות, תוכלי לפרט מה סוגי התעסוקה של כל אחד מהם מחוץ למשרד החינוך? ומה אפשר לעסוק עם יעוץ? צריך ללמוד עוד משהו כדי להדריך קבוצות?
מ
מנהל הפורום
תעסוקה בתחום הטיפולי מחוץ למשרד החינוך
שלום לי,
אם את מעוניינת בתעסוקה מחוץ למשרד החינוך, ישנן לא מעט אפשרויות העומדות בפנייך. לאחר תואר שני במקצועות כגון פסיכולוגיה קלינית, טיפול באמנות, או תואר שני בהפרעות התנהגות תוכלי לעבוד במסגרות כגון מרכזי שיקום, קליניקות לטיפול בילדים ובמבוגרים, בעמותות, בשירותי בריאות הנפש, בארגונים חברתיים, במרכזים לטיפול במשפחה, ועוד (בתלות בתחום שאותו תלמדי). כאמור, לאחר התואר השני בייעוץ חינוכי תוכלי להשתלב בעמותות בתחומי הטיפול ובריאות הנפש, במרכזי ייעוץ לבחירת מקצוע לצעירים, ועוד. כמו כן, תוכלי לפתוח קליניקה עצמאית משלך. בנוגע להדרכת קבוצות, ניתן ללמוד קורסים ייעודיים בתחום זה (במקביל לתואר או לאחריו), וכן לעיתים התחום נלמד במסגרת התואר עצמו, כחלק מתכנית הלימודים.