שלום יש לי תעודה של מורה בכיר - לחינוך טכנולוגי אני רוצה להשלים תואר בחינוך וגם להמשיך לתואר שני -דבר ראשון איזה מוסדות מציעים מסלול טוב בזמן המקוצר ביותר? דבר שני אני רוצה לעסוק בחינוך יותר בתחום של ניהול מוסד חינוכי -בעיקר לנוער בסיכון-כדי להיות בתפקיד הזה באיזה דרישות צריך לעמוד(תואר שני/ שלישי / דבר אחר)? ואם יש לי התמחות של חינוך טכנולוגי -אז התואר שלי יחשב לפי ההתמחות כלומר: תואר שני בחינוך טכנולוגי או שאני יכולה להתמחות בהתמחויות נוספות שמעניינות אותי: אני מתלבטת בין מתמטיקה לבין -קידום נוער או נוער בסיכון(שאשמח לדעת אם יש הבדל ביניהם?) מה עדיף?
מ
מנהל הפורום
השלמה לתואר בחינוך ותעסוקה בניהול בתי ספר
שלום מוריה,
לגבי השלמת תעודת מורה בכיר לתואר ראשון B.Ed, משך מרבית התכניות להשלמה נע בין שניים לשלושה סמסטרים, כלומר בין שנה לשנה וחצי, אולם עשוי להשתנות בהתאם ללימודייך הקודמים. הלימודים מתקיימים במוסדות שונים כגון מכללת שאנן, מכללת תלפיות, דוד ילין, מכללת הרצוג, מכללת חמדת, ועוד. לגבי האפשרות ללמוד במסלול ישיר לתואר שני לאחר ההשלמה לתואר הראשון, אני מציעה לך לפנות אל המוסדות האקדמיים ולברר לגבי האפשרויות העומדות בפנייך להתקבל למסלולים הללו.
בנוגע לעיסוק בניהול מוסדות חינוכיים, יש צורך להיות בעלי תואר שני בחינוך, תעודת הוראה, וניסיון של לפחות 4 שנים בהוראה, וכמו כן, יש לעבור הכשרה ייעודית לניהול בתי ספר מטעם מכון "אבני ראשה", תוך מעבר מרכז הערכה ותהליך מיון וראיונות. משך לימודי התעודה הללו הוא כשנה אחת. אם את מעוניינת בתואר שני בתחום הניהול החינוכי, תוכלי לבחור במסלולים כגון תואר שני בניהול מערכות חינוך או תואר שני במנהיגות חינוכית (המיועדים לבעלי ניסיון של מספר שנים בהוראה, וגם בעלי ניסיון בתפקידי ניהול).
לגבי ההבדל בין נוער בסיכון לבין קידום נוער, מדובר במסלולים מעט שונים לתואר ראשון, לימודי נוער בסיכון מתקיימים במסגרת תואר ראשון בחינוך בלתי פורמלי (B.Ed) או תואר ראשון בחינוך וחברה (B.A); ואילו תחום קידום הנוער נלמד במסגרת תואר ראשון בקידום נוער (B.Ed). שני המסלולים מאפשרים לך לעבוד עם נוער בסיכון, המסלול לחינוך בלתי פורמלי מאפשר להשתלב בעבודה גם עם קבוצות גיל נוספות. אציין ששני המסלולים הללו אינם מעניקים תעודת הוראה, אלא תעודת "עובד נוער", המאפשרת להשתלב בעבודה עם נוער בסיכון במסגרות בלתי פורמליות כגון פנימיות, אולם לא ללמד פרונטלית בכיתות.
את מוזמנת למלא את פרטייך בקישור בתחתית תשובתי, ונציג מטעמנו ייצור עמך קשר וישמח לסייע בבחירת מסלול הלימודים המותאם לך ולמטרותייך.
תואר שני בחינוך
לא קיבלתי תשובה -אם יש לי התמחות של חינוך טכנולוגי -אז התואר שלי יחשב לפי ההתמחות כלומר: תואר שני בחינוך טכנולוגי? ותודה על המענה המקצועי
מ
מנהל הפורום
אפשרויות לימודי המשך בתחום החינוך
שלום מוריה,
מכיוון שברשותך תעודת מורה בכיר, תידרשי ראשית כל להשלים את ההסמכה שברשותך לתואר ראשון בחינוך, ורק לאחר מכן תוכלי להמשיך לתואר השני. לא הצלחתי להבין משאלותייך האם את מעוניינת ללמוד תואר שני בחינוך טכנולוגי, או דווקא במסלול אחר, השונה מן התחום שבו התמחית בתעודת המורה הבכיר. לכן אציין כי באופן כללי, לאחר שברשותך יהיה תואר ראשון בחינוך, תוכלי (אם תהיי מעוניינת בכך) להתקבל הן לתואר שני בחינוך טכנולוגי (המיועד למורים ממגוון התמחויות) והן למסלולים נוספים לתואר שני בחינוך המיועדים לבעלי תואר ראשון בכל ההתמחויות, כגון תואר שני בניהול מערכות חינוך, בהערכה חינוכית, במדעי הלמידה וההוראה, ועוד. כלומר, אין חובה שתמשיכי בהכרח לתואר שני בתחום החינוך הטכנולוגי, ועומדות בפנייך גם אפשרויות נוספות ללימודי מוסמך. הדבר תלוי בך וביעדים המקצועיים שהצבת לעצמך. תוכלי להתרשם ממגוון האפשרויות לתואר שני בחינוך בקישור שצירפתי בתחתית תשובתי.
המשך
אולי באמת לא הייתי ברורה - לתואר ראשון אני וודאי ישלים ומה שאני מבררת זה אם התואר שאקבל זה תואר ראשון בחינוך טכנולוגי? (כי בזה התמחתי) או שזה תואר ראשון רגיל בחינוך? ולגבי התואר השני רק מוודאת שאני יכולה להתמחות במה שאני בוחרת לא משנה מה ההתמחות שלי מהתואר הראשון כן? תודה על הסבלנות והמידע אתר מדהים ומועיל!
מ
מנהל הפורום
השלמה לתואר ראשון ובחירת התמחות לתואר שני
שלום מוריה,
לגבי השלמת התואר הראשון, למיטב ידיעתי, לימודי ההמשך להשלמה לתואר ראשון בחינוך יהיו באותו תחום ההתמחות שבו למדת לתעודת המורה הבכיר. היצע המקצועות המוצעים להשלמה משתנה ממכללה למכללה (בהתאם לתחומים הנלמדים בה), ואני מציעה לך לפנות אל המוסדות עצמם ולברר איזה מסלול השלמה מתאים לך בהתחשב בלימודייך הקודמים.
ולגבי הבחירה בתואר השני, לא בהכרח תוכלי להתקבל לכל ההתמחויות בתואר השני בחינוך, שכן חלקן מיועדות למורים ומורות בתחום דעת מסוים (למשל תואר שני בהוראת מתמטיקה או מדעים המיועדים למורים המלמדים מקצועות אלו, וכדומה). עם זאת, ישנן מספר תכניות לתואר שני בחינוך אשר פתוחות לבעלי תואר ראשון בחינוך ותעודת הוראה במגוון רחב של תחומים, וכוונתי הייתה כי למסלולים הללו ניתן להתקבל ללא תלות בנושא שבו התמחית בתואר הראשון בחינוך. ההסתמכות היא (מלבד התואר הראשון) בעיקר על ניסיון רלוונטי בעבודה במערכת החינוך. דוגמאות לכך ציינתי בהודעתי הקודמת (מינהל מערכות חינוך, הערכה בחינוך, וכדומה).