היי לפני שנה בערך סיימתי תואר ראשון. כרגע עובדת בתחום של דרי רחוב התמכרויות ומעגל הזנות אולם לא בטוח שזה נחשב עבודה טיפולית לתואר שני (זה בבדיקה מול המוסדות השונים). חושבת להתחיל תואר שני עוד כשנה שנתיים ועולה השאלה באיזה מוסד ובאיזה מסלול. ברור לי שרוצה מסלול קליני, ככל הנראה אחד מהבאים: טראומה, ילדים/משפחות, אומנויות או קידום צדק חברתי. איך בוחרים? איך יודעים? איך מתכווננים לעבודה שמתאימה למסלול שמתכננת לעצמי? או לעצמי? ממה להתחיל? אני במקום מאוד גמיש כרגע מבחינת מגורים ולכן כל האפשרויות פתוחות וזה מאוד מבלבל. אבל כן הייתי רוצה להתחיל עבודה במקום שמתכתב עם התכנון העתידי. קבעתי פגישה של ייעוץ תעסוקתי אבל עד אז אני אבודה ובחוסר וודאות משווע. אשמח לעצה או שתיים. תודה!
מ
מנהל הפורום
בחירת תחום לימודים לתואר השני
שלום סגולה,
יש מגוון די רחב של מסלולים לתואר שני טיפולי, והבחירה ביניהם אכן יכולה להיות מורכבת. לדעתי, טוב עשית שבחרת להיעזר ביועצת תעסוקתית, שתוכל לסייע לך להבין את האפשרויות העומדות בפנייך. אפשרויות נוספות העומדות בפנייך בשלב הזה הינן ימים פתוחים שמציעים המוסדות האקדמיים, ובהם תוכלי לקבל הכוונה נוספת לגבי המסלולים המתאימים לך והתעסוקה בסיומם; או לחלופין התייעצות עם סטודנטים הלומדים כיום תואר שני בתחום הקליני או סיימו לאחרונה, שיוכלו לספר לך מתוך ניסיונם.
מבלי לדעת איזה תחום למדת לתואר הראשון, יהיה לי מעט קשה להציע לך מסלולים אפשריים לתואר השני, אולם צירפתי עבורך מאמר כללי ובו מידע נוסף על מסלולים לתואר שני בתחום הטיפולי, שם תוכלי לקרוא על אפשרויות הלימודים השונות, והמוסדות המציעים אותם.