שלום וברכה. אני רשום ללימוד עבודה סוציאלית וכבר אפילו שלמתי את המקדמה ללימודים. אך אני חושב אולי זה היה טעות והיה עדיף ללמוד תואר בקידום נוער או אפילו חינוך. השאלות שלי הן: א) האם יש הבדל מהותי בין התואר בקידום נוער לתואר בעבודה סוציאלית או שאפשר בשניהם לעשות אותם דברים? ב) חשוב לי יותר עבודה פרטנית וקידום אישי אחד על אחד. במה יש קשר יותר אישי עבודה סוציאלית יש קשר אישי עם הנערים שעובדים אתם או בחינוך מיוחד?
מ
מנהל הפורום
קידום נוער או עבודה סוציאלית
שלום אליהו,
למיטב ידיעתי, שני מסלולי הלימוד הללו פותחים אפשרות לעבודה עם בני נוער בסיכון, כגון יחידות לקידום נוער, פנימיות, והוסטלים. אציין שבעוד לימודי עבודה סוציאלית מקנים תואר B.S.W, לימודי קידום נוער מקנים תואר מסוג B.Ed ותעודת עובד חינוך מטעם משרד החינוך, כלומר הדגש הינו בתחום החינוכי. צירפתי עבורך קישור למידע נוסף על לימודי קידום נוער.
שאלת המשך
אם בקידום נוער הדגש הוא החינוכי - הדגש בעבודה סוציאלית על מה הוא?
מ
מנהל הפורום
נושאי הלימוד בתואר בעבודה סוציאלית
שלום אליהו,
לימודי העבודה הסוציאלית עוסקים במגוון דיסציפלינות, כגון פסיכולוגיה, מדעי ההתנהגות, סוציולוגיה, ועוד. הם מכשירים את הסטודנטים לעבודה טיפולית ומניעתית עם קהילות, פרטים, וקבוצות, ובסיומם יכולים הסטודנטים להשתלב בתפקידים בתחומי הרווחה, ההדרכה, פיתוח השירותים החברתיים והערכתם, המדיניות החברתית, ועוד.