רציתי ללכת ללמוד רוקחות אבל התנאים הם נורא גבוהים ואני לא מצליחה להתקבל,אז החלטתי להתחיל ללמוד ביוטכנולוגיה האם אחרי שכבר יש לי תואר ראשון אני יכולה להתקבל לרוקחות בלי פסיכומטרי או שעדיין צריך לעשות אותו? ודבר שני האם יש עבודה בתחום הביוטכנולוגיה ומה הוא השכר שהם מקבלים? תודה...
מ
מר איש אבירם
נטלי
נטלי.
אם את חדורת מוטיבציה ללמוד רוקחות? אני לא מכיר דבר שיהווה קושי לחסום רצון. יש להשקיע וללמוד ואת הפסיכומטרי תעברי. באם בנתיים מבקשת ללמוד, לימודי ביולוגיה, יהוו מדרג מקדם לתחום, חלק הארי מתוך לימודי הביולוגיה יוכר בשלב הקבלה לרוקחות, רצוי בזמן היעץ בבחירת הקורסים בחוג לשתף את היועץ כדי לבחור את הקורסים הרלוונטיים שיהיו מוכרים בבית הספר לרוקחות, כך עושים גם אלו המעוניינים ללמוד רפואה ולא מתקבלים בשלב ההתחלתי. הכלי ששמו פסיכומטרי, מהווה עבורם (לא תמיד בצדק) כלי מיון. אותו צריך לעבור, אין צורך בחשש, בהלה או דיכאון. זה מסוכן, זה מדבק.
לשאלתך לגבי ביוטכנולוגיה - זהו תחום טכנולוגי של הביולוגיה. יש עבודה בתחום, הן במעבדות, והן בתעשיית המזון, בדרך כלל ההכשרה משולבת עם הנדסת מזון. השכר הינו פונקציה של כישורים וניסיון. בהצלחה.