שלום, אני רוצה לעבוד עם נוער בסיכון ונוער על קצה הרצף, מה אני צריכה ללמוד בשביל זה?
א
אנפה חלפון
לימודים לעבודה עם נוער בסיכון
שלום שחר,
יש מספר תכניות לימוד שיכולות להתאים לך: עבודה סוציאלית, חינוך פורמלי או בלתי פורמלי בהתמחות נוער בסיכון/חינוך מיוחד, לימודי קידום נוער (תואר ראשון), לימודי חברה וקהילה. צירפתי עבורך קישור המציע הסבר על לימודי תואר ראשון בקידום נוער בסיכון היות ותואר זה פחות מוכר מהמקצועות האחרים. אני ממליצה לך לעיין באתר במאמרים נוספים העוסקים בשאר התכניות שציינתי.
עבודה עם נוער נושר
אני לומדת לימודי תעודה מטעם משרד החינוך הוראת חינוך מיוחד האם אני יכולה לעבוד עם נוער נושר ואם לא מה אני צריכה ללמוד
מ
מנהל הפורום
חינוך מיוחד או קידום נוער
שלום שילת,
למיטב ידיעתי, לימודי חינוך מיוחד מכשירים לעבודה בגיל 6-21 שנים, כלומר גם לעבודה עם בני נוער, במסגרות החינוך המיוחד. באופן כללי, התארים המתמקדים בעבודה עם בני נוער בסיכון או נוער נושר הם לימודי קידום נוער, או לימודי חינוך בלתי פורמלי (חברתי קהילתי), מדובר במסלולים שלרוב אינם מקנים תעודת הוראה אלא תעודת "עובד חינוך". אם את מתלבטת בין המסלולים השונים, את מוזמנת למלא את פרטייך בקישור שבתחתית תשובתי, ונציג מטעמנו ייצור איתך קשר ויסייע לך לבחור את מסלול הלימודים המתאים ביותר למטרותייך.