שלום, אני כרגע בצבא אבל כבר חושב על העתיד. חשבתי על ללמוד את הקורס המלא של הקורדון בלו, אבל השאלות רבות. איני יודע באמת מה ההבדל בין בתי הספר השונים המלמדים בישול ברחבי העולם ולפי מה כדאי לבחור זאת. אם אכן הולכים לקורדון, האם עושים תוך כדי כך סטאז' במסעדה כלשהי או שהזמן אינו מספיק לכך? מה מומלץ לעשות? צריך להסדיר אישור עבודה? האם בצרפת הם מלמדים גם כן באנגלית או שיש לבכר על כן את לונדון על פריז? כרגע אני רק בשלבים ראשוניים של הבנה ועל כן הנושא תלוי ביותר שאלות מתשובות אשמח אם תוכלו להפנות אותי למקומות הנכונים או להאיר את עיני. יוסי
ה
הדר גולדשמידט
קורדון בלו
יוסי שלום, אני לא בקיאה בלימודים אקדמיים בחו"ל, אנסה לשתף אותך בידע שיש ברשותי, אך אני בהחלט ממליצה להמשיך ולחפש בוגרים ונציגים שיוכלו לתת לך מענה מקצועי מלא.
הלימודים בקודון בלו בצרפת מתקיימים בשפה הצרפתית, אלא אם אתה בוחר ללמוד באחד מהסניפים שלהם ברחבי העולם,יש 26 סניפים ב- 15 מדינות ואז בהתאמה שפת הלימוד. הקורדון בלו מלבד היותם מותג בפני עצמו בתחום הקולינרי, ידועים בשיטת לימוד ייחודית: מעשית, עשירה לצד הקניית ידע תיאורטי רב. איני בקיאה מספיק בשביל להשוות בין האסכולות השונות.
לגבי ויזת עבודה וזמנים, זאת תצטרך לברר מולם או בעזרת בוגרי האקדמיה. זהו מוסד אקדמאי לכל דבר, בסיומו מקבלים תואר ראשון בתחום הקולינרי, אין הרבה מוסדות בעולם שמספקים תעודה כזו.