שלום.. אני נורא מתלבטת בין שני תארים הראשון בבית ברל קידום נוער והשני קרימינולוגיה בבר אילן. לדעתי שני התארים יכולים להיות מעניינים ללמידה אני מתלבטת מאד מכיוון שבמסלול בבית ברל יש נסיון פרקטי מובהק ורוב הסיכויים לצאת משם וישר לעבוד בעוד בר אילן חוץ מאופציה של תעודה הוראה בקרימינולוגיה(לפי מה שכתוב באתר) רוב מה ששמעתי שמאד קשה למצוא עבודה שקשורה לתואר BA מדעי החברה. מצד שלישי.."מפחדת" שלא יהיה לאן להתפתח עם תואר בבית ברל.. בעודשאחרי תואר בקרימי' אני מבינה שיש אופציות ללמוד תארים מתקדמים יותר.. בגדול הפניה שלי פה- אם יש שיקולים שלא חשבתי עליהם.. או כיווני התפתחות דומים/אחרים אחרי תואר בקידום נוער. או כל שיקול אחר..:))) מקווה שהייתי ברורה.
ה
הדר גולדשמידט
קרימינולוגיה וקידום נוער
נופר שלום, היית ברורה בהחלט :) וזה טוב, את ממוקדת. תואר בקרימינולוגיה פותח לך פתח, יחסית צר לעבודה במשטרה ועם נוער בסיכון, לעומתו תואר בקידום נוער פותח לך פתח לעבודה בעיריות במחלקות לקידום נוער, בארגונים חברתיים ועשוי גם לאפשר לך להגיש מועמדות למשטרה. אני מסייגת את המשטרה בשני התארים כיוון שההשתלבות בשירותיו לא פשוטה, אך שניהם בהחלט יכולים לקדם אותך בכיוון.
אם אתייחס רגע להמשך הלימודים, שני התארים מאפשרים לך להמשיך במסלולים אקדמיים, כמובן שלאוניברסיטת בר אילן יתרון ברור בשל היותה אוניברסיטה.
כדי להתקבל ללימודי קרימינולוגיה קלינית תדרשי להשיג ציונים גבוהים מאוד ובשלות נפשית לטיפול, גם לגילך יש במקרה זה חשיבות, לא מקבלים לחוג זה בוגרי תואר ראשון צעירים מידי.
אסכם בזה שאם את חותרת לעמדה טיפולית פרטנית הרי שתואר בקרימינולוגיה עשוי לאפשר לך את ההתקדמות קלה יותר, אך אם הכיוון כרגע מכוון בעיקר לעבודה מול קבוצות ובני נוער, לא בהכרח עברייני הרי שהבחירה תהיה בית ברל.
נסי לקחת את הבחירה שמתאימה לך כרגע ולא לנסות להתאים עצמך לאופציה שנמצאת ב"אולי" אחרי.. כיוון ששני המסלולים טובים ויכולים לקדם אותך. נכון שקל יותר לכוון לרחוק ומתוך זה לגזור את הצעדים באמצע, אבל כרגע את מתבשלת עם הכיוון מתוך עשייה ולמידה סביר מאוד להניח שתגבשי את הכיוון בצורה ברורה יותר, והאפשרויות שנמצאות כרגע בפיתחך כמעט בצורה שקולה מתאימות.
אם יש לך שאלות נוספות את מוזמנת להעלות אותן, שיהיה לך המון בהצלחה.
הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוון תעסוקתי 052-6969745
י
יעל מקרית מלאכי
בחירת קורס
רציתי לדעת בבקשה מה צריך על מנת להתקבל לקורס קרימינולוגיה האם צריך לזה בגרות מלאה ואו מה נדרש אוד...? כי אני יש לי 12 שנות לימוד האם זה מספיק בכדי להתקבל לקורס הנ"ל...? אשמח לקבל תשובתכם בהקדם תודה מראש יעל 052-6722245