אני הנדסאי תעו"נ וברצוני לעשות השלמה לתואר. כרגע איני עובד בתחום ועובד בכל מיני עבודות מזדמנות. יש לי התלבטות לא פשוטה לאיזה כיוון לחתור בשביל להגדיל את הביקוש בשוק העבודה. קיימות באפשרותי 2 אופציות. 1. לעשות זאת דרך "פרוייקט אורט" - שנת מכינה במכללה+שנה באוניברסיטה עצמה. התארים שהם מציעים: או תואר כללי או תואר בלוגיסטיקה וכלכלה (שזהו גם כן סוג של תואר גללי) . שני התארים דומים באופיים. 2. לעשות השלמה במנהל עסקים. יש לא מעט מכללות ששמעתי עליהם שניתן לעשות הסבה. לפי התכנים במנהל עסקים ראיתי לא מעט דומה מהתואר הכללי, כך שבעיני התואר במנהל עסקים מצטיר גם כן כסוג של תואר כללי.
כפי שאת רואה אני מעט מבולבל ובמוסדות השונים מצליחים לבלבל אותי עוד יותר :) אשמח אם תוכלי לעזור לי לצאת מהבלבול ולהתפקס יותר.
בתודה, מקסים
ה
הדר גולדשמידט
לוגיסטיקה וכלכלה
מקסים שלום, התשובה נעוצה במענה לאן אתה מכוון? בגדול תואר כללי לא מסייע הרבה למעט האפשרות שהוא מציב כשנמצאים במקום עבודה ומאפשר מעצם קיומו התפתחות פנים חברתית, לא הייתי ממליצה על בחירה כללית כזו בשלב זה, רק אם לא תמצא תוכן אחר שיתאים לך בזמנים ובדרישות האקדמיה.
השלמה לתואר בלוגיסטיקה וכלכלה נשמעים על פניו כמו לימודי המשך טבעיים, האם אתה מעוניין להתפתח בתחום? תוכל כמובן להתפתח בעזרתו לתחום השילוח, תפ"י, ניהול מחסן ולוגיסטיקה.
מנהל עסקים בשנים האחרונות לצערי תפס מקום של תואר כללי יוקרתי, שוב תלוי לאן אתה מכוון, הוא עדיין משמעותית יותר מומלץ מתואר כללי, אך יקשה עליך את ההתמקדות, התואר בעיקר יתמוך בהמשך.
האם עשיתי סדר בבלגן? :) אתה מוזמן להעלות שאלות נוספות או לחדד להמשך הכוונה, בהצלחה.
הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוון תעסוקתי 052-6969745
מ
מקס
לוגיססטיקה וכלכלה
ראשית תודה על התייחסותך לבעיה שהעלתי.... כל העניין שאינני יודע עדיין במה אעסוק! בגדול חשבתי על שוק ההון,. לעסוק בתחום של ייעוץ השקעות בבנק או בבתי השקעות, אך בשביל זה צריך בכלל רישיון לייעוץ השקעות ולרוב מקומות העבודה דורשים שיהיה לך תואר פיננסי: כלומר תואר במהע"ס או בכלכלה. לפי מה שביררתי ויודע כבר תואר בלוגיסטיקה וכלכלה (ולמרות שיש שם פן כלכלי) ניתן להשתלב יותר בתחופ התפ"י כמו שכבר ציינת בתשובתךף, מה שלא ממש מדבר אלי, מה גם שלרוב יש העדפה במקצועות הללו למהנדסי תעשיה וניהול. מכאן שאם אעשה תואר כללי ואחריו אעשה קורסי ייעוץ השקעות למעשה יענה על הדרישות לאן שאני מכוון. מה דעתך בעניין? אני עדיין מעדיף להוציא תואר מאוניבאסיטה מוכרת וזאת אוכל לעשד רק בלימודי התואר הכללי, מאשר ללמוד תואר "יוקרתי" במכללה שלא תמיד מכירים בתואר ככזה "יוקרתי" מעצם המוסד שבו נלנד התואר.
בתודה מראש, מקסים
ה
הדר גולדשמידט
הסבה לשוק ההון / עבודה בבנק
מקס שוב שלום, לעסוק בייעוץ השקעות אכן נדרש תואר ראשון בעדיפות לכלכלה עדיפות שניה למנהל עסקים בהתמחות בפיננסים. בלי קשר להשכלה, זה תחום שקשה מאוד לחדור אליו גם אחרי שרוכשים את ההשכלה, כך שאני ממליצה לך לבחון היטב את העניין שלך בתחום, להכיר את התחום על כל היבטיו, נסה לשוחח עם דילר או שניים, אם אפשר כאלה שעוסקים בתחומים שונים כמו ניירות ונגזרים. רק לחדורי מוטיבציה ולב חסין יש מקום בחדירה ובהמשך התהליך..
הצעתי מספר אפשרויות שהתואר בלוגיסטיקה עשוי לאפשר, נסה לבחון את היתר.
לגבי אקדמיה, אני בהחלט מבינה, אך היוקרתיות של תואר כללי לא משנה באיזה מוסד נלמד לא ממש מקדמת. תוספת של לימודי תעודה לתואר כללי לשוק ההון, ממה שאני יודעת לא יעשו לך את העבודה. (כלכלנים מתקשים לחדור אליו, בטח שבעלי תואר כללי)
עכשיו אסייג את כל מה שאמרתי ואתמקד בעבודה בבנק. במידה ואתה מעוניין להשתלב בעבודה בבנק, לאו דווקא בשוק ההון, או לפחות מוכן להכנס לתהליך ארוך מאוד של התפתחות בתוכו, אז כן המסלול שחשבת עליו יכול לעבוד. תואר ראשון באוניברסיטה, יתכן ותוכל להסתפק בו בשלב ראשוני ולהתקבל לעבוד כבנקאי או טלר ומשם לאט להתקדם. בהתאם להתקדמות תצא מטעם הבנק להכשרות וקורסים וכמובן תוכל ללמוד באופן פרטי קורס מקצועי לסחר בשוק ההון. כך בחשבון שההתקדמות איטית מאוד והשכר בהתאם..