שלום רב, אני מתחיל את השנה השלישית ללימודי תואר ראשון בסוציולוגיה-אנתרופולוגיה וחינוך והייתי מעוניין בעיצות: איזה תארים שניים מעניינים, אשר בעזרתם אוכל גם להשיג בעתיד עבודה נורמאלית, פתוחים בפניי (ללא יותר מדיי השלמות), משמע בעיקר בתחום מדעי החברה, ארגונים וכ'ו.
דוגמאות ספציפיות לתארים שאשמח לקבל פרטים עלייהם - ייעוץ ארגוני, הגירה ושילוב חברתי, תיירות.
תודה מראש
ה
הדר גולדשמידט
שאלות מפתח למדעי החברה
שחר שלום, השאלה לאן אתה מכוון? במה אתה עוסק היום? ממה אתה נהנה כיום בלימודים? תואר שני פותח דלת בעיקר לבעלי ניסיון תעסוקתי. ציינת פה תחומים שבהחלט מתאימים ללהמשך התואר שלך, כל אחד מהם פונה לנישה שונה ודורש ממך עשייה אחרת.. אפשרויות נוספות יכולות להיות רבות למשל: לתחום החינוך - ייעוץ חינוכי, אבחון דידקטי סוציולוגיה - פסיכולוגיה חברתית, ייעוץ ארגוני, לימודי עבודה, הגירה ושילוב חברתי עבודה נורמאלית זה מושג קצת גמיש.. כל אחד והמשיכה שלו.. מה שלך? מהן החוזקות שלך שהיית רוצה לתת להן ביטוי? במה אתה פחות טוב? נסה להשיב על שאלות אלה ואשמח לכוון עוד.
המשך
ובכן, אני לא סגור לגמרי למה אני מכוון ולכן אני מתייעץ פה. אך בכל זאת יש כמה תחומים שמעניינים אותי, שנבעו בין היתר מתוך למידה בקורסים מסוימים בלימודים שלי לתואר ראשון. הייתי רוצה שתחום הלימודים לתואר שני יהיה קשור אליהם במישרין או בעקיפין: למשל, בתחום של קליטה של עולים חדשים בהיבט אקדמי או מעשי, או ייזמות וקידום פרוייקטים חברתיים/תיירותיים.
לגביי ניסיון תעסוקתי, לצערי לא עבדתי ואני לא עובד עדיין בתחומים שבהם אני מתעניין וגם לא בתחום לימודיי לתואר הראשון. אך אני לא יכול ללמוד לתואר שני ללא ניסיון תעסוקתי?
כשכתבתי עבודה נורמאלית, כוונתי הייתה למקצוע שישלב גם עבודה עם משמעות ותרומה חברתית, לא משנה לי אם באמצעות מחקר או באמצעות מעשה..ובמקביל גם פרנסה סבירה ולא מינימאלית - האופיינית למקצועות נידחים כמו אנתרופולוגים, סוציולוגים או ייזמים חברתיים. אני מודע לפארדוקסליות בהשגת עבודה רווחית ומשמעותית במקביל.. אך השאיפה היא להשגת אחת כזו.
החוזקות שלי הם בתחום החשיבה היצירתית, פיתוח רעיונות. כמו כן, מלימודיי עד כה, מסתמן שאני שולט דיי טוב ביסודות המחקר האקדמי. כמו כן אני אדם חברותי בעבודה עם אנשים (אך לא פיקודי..). החסרונות שלי, בהכרותי את עצמי ובהתחשב בכך שלא הייתי מפקד בצבא, ושאין לי נסיון תעסוקתי בתור מנהל, הם בתפקוד כמנהל שאחראי על עובדים/מנהלים תחתיו, נראה לי שלא אהיה טוב בזה. יחד עם זאת אני לא פוסל זאת לחלוטין.
אני מקווה שפרטים אלה יוכלו לעזור לך להכווין אותי מעט יותר, בברכת שנה טובה וגמר חתימה טובה
שחר
ה
הדר גולדשמידט
קידום קליטה וייזמות חברתית
שחר שוב שלום, אתה בהחלט יכול ללמוד לימודי תואר שני ללא ניסיון תעסוקתי, בטח לתארים שהעלית. אך מבחינת שוק התעסוקה תתקשה בקליטה אם לא תתחיל כבר לרכוש ניסיון בשטח. מבחינת כיוון נשמע שדווקא יש לך. התארים שציינת יכולים בהחלט להתאים אוסיף עליהם גם את לימודים במחלקה למדעי המדינה ומשפטים - לא לעריכת דין.