הדר שלום, סיימתי לימודי הוראה לבי"ס יסודי לפני שנתיים ומאז לא עסקתי בהוראה כי הרגשתי שאני לא מתחברת למקצוע הזה. יחד עם זאת, אני מאוד אוהבת לעבוד עם ילדים, לכן השאלה היא במה אוכל לעבוד מלבד הוראה והאם יש תחום שהיית ממליצה לי ללמוד לצורך עבודה עם ילדים? (לא תואר, אלא לימודי תעודה)
אשמח תשובתך, עדי.
ה
הדר גולדשמידט
חינוך ועבודה עם ילדים
עדי שלום, לימודי הוראה לגיל הרך פותחים לך לא מעט שערים, לדוגמא: עבודה במסגרות פורמליות, בלתי פורמליות? עבודה של אחד על אחד או בקבוצות קטנות/גדולות? בגישה חינוכית או טיפולית?
במה את עוסקת כיום? האם יש תכנים או עשייה שברורה לך למעט העבודה עם הילדים? (אם את מתקשה, חשבי על מקום עבודתך הנוכחי, הקודם, האם יש משהו בעשייה שנהנית ממנו? )
למה את נמשכית בעבודה עם ילדים? מה את אוהבת לעשות איתם? מה הניסיון שלך בעבודה עם ילדים?
נסי לענות לי על שאלות אלה ואוכל למקד אותך יותר. :) שנה טובה,
הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוונה מקצועית 052-6969745
ע
עדי גד.
עבודה עם ילדים-תשובות לשאלותייך
הדר שלום, בהמשך לשאלותייך, בשנתיים האחרונות עסקתי באדמיניסטרציה אך לא הרגשתי סיפוק, פשוט הרגשתי שזה לא אני ושאני צריכה כיוון אחר בעבודה. אני מאוד אוהבת את העבודה החינוכית עם ילדים באופן פרטני וגם עם קבוצות קטנות. מאז ומתמיד הייתי נותנת שיעורים פרטיים לתלמידי היסודי ונהנתי מכך וגם במהלך לימודי ההוראה התנסיתי בעבודה פרטנית עם תלמידים מתקשים ועם קבוצות קטנות ואהבתי את זה מאוד. אני לא מתחברת למסגרת של בי"ס, אבל לא ממש מכירה אילו מסגרות בלתי פורמליות קיימות לעבודה פרטנית/קבוצתית עם ילדים. האם תוכלי למקד אותי יותר לאיזה כיוון עלי לפנות?
תודה רבה, עדי.
ה
הדר גולדשמידט
הוראה מתקנת והדרכה
עדי שוב שלום, האם חשבת על כיוון התמחות בהוראה מתקנת? אם ממילא את מלמדת שיעורים פרטיים ונהנית מהוראה פרטנית, הרי שהנישה הזו יכולה להתאים לך מאוד, זו התמחות בלימוד לאוכלוסיות עם בעיות קשב וריכוז מאובחנות. תוכלי עם השנים להתפתח בתחום וללמוד אבחון דידקטי, אם התחום ידבר אליך.
במקביל או ללא קשר, את יכולה לבדוק מסגרות חינוכיות לאוכלוסיות מיוחדות קטנות כגון הבית של תמר, יש בפריסה ארצית לא מעט בתי ספר ייחודיים כשבכתה יש 8-12 תלמידים, לומדים באוויר אחרת, לא כמו בבתי ספר.
בנוסף אליהם את יכולה לבחון את נושא העמותות והדרכה. נשמע שאת ניזונה מנתינה, גם להדרכה במסגרות קטנות יש את אותו האפקט. תכנסי לאתר שתיל, תוכלי למצא שם את לוח דרושים ולבדוק משרות הדרכה מגוונות, יש הרבה תתרכזי במה שמדבר אליך הן מבחינת גילאים ומבחינת תוכן. אצרף בתחתית תשובתי לינק לאתר.
מקווה שזה יתן לך את ההתחלה לה את זקוקה. שיהיה בהצלחה ושנה טובה,