אתמול הייתי ב-2 פגישות ייעוץ במכללה למינהל . ראשונה בבית הספר למדעי ההתנהגות והשניה בבית הספר לתקשורת. במהלך הפגישה בבית הספר למדעי ההתנהגות היועצת סיפרה לי על חטיבה חדשה שניתן ללמוד יחד עם מדעי ההתנהגות. החטיבה החדשה נקראת למידה התנסותית. מאז הפגישה נותרתי עם התלבטות גדולה לגבי בחירת מסלול הלימודים הנכון עבורי ונוסף לכל אני צריכה להחליט מהר על מנת שאוכל להתחיל את הלימודים כבר בשנה הקרובה.
לפני שהגעתי לפגישת הייעוץ במשך תקופה ארוכה או אפילו אפשר להגיד די מאז ומתמיד היה ברור לי שאני רוצה לעסוק במקצוע טיפולי. רציתי מאוד ללמוד פסיכולוגיה ולאחר מכן הרצון הזה שינה צורה והתעניינתי בריפוי בעיסוק. בעקבות לא מעט קשיים שעמדו בדרכי כשניסיתי להתקבל למקצועות האלו ,התחלתי לחשוב על תחומים נוספים שמעניינים אותי ומתוך כך עלתה בי מחשבה ללמוד תקשורת.
לכן הלכתי אתמול למכללה על מנת לשמוע יותר במדויק על תוכנית הלימודים. מאז אתמול אני לא מפסיקה לחשוב מה מסלול הלימודים הטוב עבורי ואני גם לא מצליחה להגיע לידי החלטה. בנוסף על מנת שאוכל להתחיל את הלימודים השנה אני צריכה להחליט מהר על מנת להבטיח מקום לימודים.
יש בי רצון ללמוד מקצוע שעוסק בטיפול באנשים ומנגד לכך יש בי את המשיכה ללימודי התקשורת מתוך התעניינות בדוברות,עבודה ברדיו למשל... אני מחפשת מסלול שיוכל אולי להכיל את 2 המקצועות שמעניינים אותי וגם תואר שיהיה שימושי לאחר הלימודים ,תואר שיפתח בפניי יותר אפשרויות מבחינת עבודה.
אני מתלבטת בין תואר בתקשורת וניהול ,תואר במדעי ההתנהגות ותקשורת או תואר במדעי ההתנהגות ולמידה התנסותית.....
אשמח לקבל ייעוץ בנושא , קשה לי מאוד להחליט אשמח לשמוע דעה ממי שלמד באחד המסלולים האלו וממי שלמד במכללה הספציפית האם גם כדאי ללמוד דווקא שם כי יש כאלו שאמרו לי שכדאי לי ללמוד בפתוחה מבחינת הגמישות וזאת למרות שיש לי פסיכומטרי.
תודה , שירן.
ה
הדר גולדשמידט
קלינאות תקשורת / ריפוי בעיסוק
שירן שלום, לא למדתי במכללה למנהל וגם לא בפתוחה אך אוכל לנסות לענות, ואני כמובן מזמינה את הגולשים שלמדו במקומות אלה לתרום מידע.
האם בדקת את תחום קלינאות תקשורת? נשמע לי כמו השילוב המנצח במקרה שתארת.. ציינת שהיו לא מעט קשיים להתקבל לתחום אליו חתרת מאז ומתמיד, מהם היו? אולי שווה לחשוב יצירתית איך כן להתקבל לתחום שאליו כיוונת ולא להתפשר?
תקשורת הוא תחום יחסית רחב שאכן מאפשר לעסוק בתחום העריכה, טלויזיה, רדיו, אינטרנט, פחות בדוברות אבל זו יכולה להיות התחלה.
בגדול כל מקצוע כמעט יכול להתפתח למספר תחומים למשל, אם המשיכה לטיפול לא תרפה יתכן ותייצרי נישה ברדיו או בכל פלטפורמה תקשורתית אחרת שמשלבת תרפיה בדיבור.. קהל.. ייתכן ותמצאי עצמך עוסקת בדוברות וייצוג עמותות כי זה משלב עבודה עם אוכלוסיה נזקקת ומשלב יכולות אישיות עסקיות שקיימות בך..
לכן הבחירה עכשיו תלויה בעוגן שהיית רוצה לייצר, אם מרגיש לך שאת מעוניינת לעבוד עם אנשים בהכלה, בהעצמה הרי שהבחירה הנכונה תהיה במדעי ההתנהגות, אני לא מכירה את המסלול החדש, אם הוא נשמע לך מעניין לכי על זה, זה עשוי לפתוח לך פתח לתחום הלומדה וה- e-learning להמשך.
אם מרגיש לך שלפחות בשלב זה היית רוצה יותר לעצמך, להתפתח עם הכישורים שלך בשפה ובכלל בהתערבבות עם התקשורת, הרי שתתחילי בתקשורת.
אני חושבת שהזפזופ בין המקום שמאז ומעולם היית בו למקומות עליהם את חושבת עכשיו הוא די גדול. ריפוי בעיסוק, הוא תחום טיפולי צר וממוקד לעומתו מדעי ההתנהגות, לומדה ותקשורת הם תחומים רחבים וגם אם תחתרי ותגיעי לנישות טיפוליות זה יהיה מניסיון בשטח בעיקר, הלימודים רק יתנו עוגן..
שווה לא לרוץ ולהרשם ללימודים יקרים שלא עונים לצרכים שלך! גם אם תפספסי שנת לימודים ובמהלכה תשפרי את מה שצריך כדי שבשנה הבאה תתחילי בדיוק במקום אליו היית רוצה לגשת..
אהבתי מאוד את תגובתך לפנייה זו. אני סיימתי תואר ראשון בחינוך ובי איי כללי באוניברסיטת ת"א. את התואר הראשון עשיתי גם כברירת מחדל: לא רציתי ממש לעסוק בחינוך ולמעשה עשיתי את התואר מראש על מנת להמשיך בתואר שני בתרפיה באומנויות. רציתי בתחילה מאוד לעשות תואר ראשון בפסיכולוגיה או עבודת סוציאלית אולם לא הצלחתי כל כך להתקבל לחוגים אלה באוניברסיטה. במשך כמה שנים טובות חשבתי כאמור, להמשיך ללמוד תואר שני בתרפיה באומנויות, אולם בזמנו היה תואר שני אך ורק בלסלי קולג', ששכר הלימוד בו הרקיע שחקים. נוסף לכך, שמעתי יותר ויותר על הבעיות במציאת פרנסה הולמת בתחום.
מאון לאון הגעתי לתחום הכתיבה באינטרנט, ועד לפני מספר חודשים הייתי אחראית ועורכת אתר אינטרנט מוניציפלי באחת הערים המרכזיות בארץ. כיום אינני עובדת ואני שוקלת ממש עוד יומיים להירשם לתואר שני בתקשורת במגמת מדיה באונ' חיפה. אתמול התחלתי בלימודי ההשלמה לתואר וביום ראשון הקרוב אני אמורה לעשות בחינה באנגלית. אולם מאחר וטרם שילמתי את שכר הלימוד ונתקלתי במקרה בפורום הזה, החלטתי להתייעץ מעט. אודה לך אם תוכלי לסייע לי.
ההתלבטות שלי היא אם להמשיך לתואר שני בתקשורת וכך להצליח למצוא עבודה בתחום עריכת תוכן, כתבת, עיתונאות, טלויזיה וכד' (אם יש עבודות נוספות שיכולות להתחבר לתחום אשמח אם תוסיפי), או לנסות לעשות הסבה לעבודה סוציאלית, פסיכולוגיה, או תרפיה באומנויות (באונ' חיפה) מה שרציתי מזה זמן רב.
אני מאוד אוהבת ומתעניינת בתחום האומנות, הכולל: קולנוע, תיאטרון, אמנות חזותית ומוסיקה. חלום החלומות שלי יהיה אם אוכל לשלב את האומנות בעזרה נפשית לאנשים, או למזגו באופן כלשהו בתחום התקשורת.
תודה לך מראש על ייעוצך. דבר נוסף שחשוב לי להוסיף, לפני סיום, הוא שתוכנית ההסבה לתקשורת היא רק שנה, בעוד עבודה סוציאלית היא שנתיים-שלוש, מה שמהווה בעיני שיקול נוסף.
ה
הדר גולדשמידט
לשלב בבליותרפיה בתקשורת
דגנית שלום, את שואלת אותי מה עדיף? להתקדם בתחום התקשורת בו את טובה והתחלת להתמקצע או לעשות הסבה לתחום שאת מתחברת אליו בלב? נראה לי שזה מענה שרק את יכולה לתת לו תשובה. אכן מידת ההשקעה שונה בין הבחירות שציינת, אבל מה זה לעומת עשייה של עשרות שנים?? עבודה סוציאלית פחות עונה לשילוב באומנות שציינת, אך כן נותנת עוגן לתחום הטיפולי. אני שואלת למה לבחור? בעידן של שפע אפשר מהכל.. :)האם בדקת לימודי בבליותרפיה? שהם שילוב של שפה וטיפול?? לא תצטרכי לעשות חיתוך חד כ"כ בבחירות, תוכלי עדיין לעסוק בכתיבה / עריכה וכו.. ובמסגרות פרטיות כבבליותרפיסטית. אגב לימודים אלה עורכים שנתיים, האם זה עונה לשאלותייך?
בחנתי את האפשרות לשילוב
אולם לשם כך אצטרך ללמוד עוד שנתיים בשביל לעסוק בביבליותרפיה, כמו כן, מה שמושך אותי לעסוק בו הוא המחזה דרמתית של טקסטים, מה שהופך את התחום לדרמה תרפיה, שמצריכה גם כן לימודים של שנתיים..
אם הבנתי נכון מתשובתך, את ממליצה לי כן ללמוד לתואר השני בתקשורת ומשם לעשות את החיבור האישי?
אוסיף משהו ששכחתי לכתוב בהודעה קודמת: מאז גיל ההתבגרות המוקדם התחלתי להתעניין בעיצוב פנים וזה דבר שממשיך איתי עד היום. אני אוהבת מאוד לעצב, ומסוגלת כל דקה נתונה לחשוב על מוצר מעוצב חדש (עם פן שימושי, יש לציין), כך שחשבתי גם על לימודי עיצוב פנים :)..
ש
שירן
להדר (מנהלת הפורום)
תודה רבה, עזרת לי עם התשובה שלך. יש לי עוד כמה שאלות לשאול אותך בקשר למה שכתבת לי . אפשר את המייל שלך? זה יותר אישי ולא לפורום
שוב תודה, שירן.
ה
הדר גולדשמידט
לשירן
שירן שלום, זו הפלטפורמה החינמית בה ניתן להיעזר בי, במידה ואת מעוניינת להיעזר בי באופן פרטי את מוזמנת ליצור עימי קשר ולתאם פגישה. שבוע טוב,
ייעוץ הבעיה היא שאין לי הרבה זמן להחליט בנוגע ללימודים. אם זה יהיה אפשרי שנתאם פגישה בימים הקרובים זה יכול מאוד לעזור לי. לגבי מה שהצעת לשפר ציונים אוכל לומר בקצרה שזה לא אפשרי עבורי. ממוצע הבגרות שלי גבוה יחסית- 98 כך שאין לי הרבה מה לשפר בבגרות. ואת ציון הפסיכומטרי שלי שעומד על 595 השגתי בפעם השלישית אחרי מאמץ לא פשוט בגלל שיש לי מגבלה פיזית שמקשה עלי לבצע את הבחינה הפסיכומטרית ולהראות את כל הידע שלי. וזאת על אף שביצעתי את המבחן בתנאים מותאמים. אז לנסות שוב ושוב פסיכומטרי לא יעזור.
אם אני מחליטה ללמוד תואר ראשון בתקשורת מתוך הרגשה שזה מה שמעניין אותי כרגע להתנסות בו אוכל בהמשך ללמוד מדעי ההתנהגות/פסיכולוגיה? כי אני יודעת שאי אפשר לטפל אם אין תואר ראשון בפסיכולוגיה אם לא ניתן לטפל אוכל לייעץ עם תואר שני במדעי ההתנהגות/פסיכולוגיה?
שירן.
ה
הדר גולדשמידט
מקצועות הטיפול
שירן שלום, לא תוכלי להתקבל ללימודי תואר שני לפסיכולוגיה / מדעי ההתנהגות ללא תואר ראשון בתחום בממוצע גבוה עם מתאם תואם. במילים אחרות המשך המסלול לפסיכולוגים עוד קשה יותר מתחילתו.
אינני בקיאה בדרישות לכל המקצועות, אני מבינה מדברייך שאינך עומדת בדרישות הסף לריפוי ועיסוק / קלינאות תקשורת / פיזיותרפיה? תוכלי לעשות תואר כפול, אבל זו דרך ארוכה, ארוכה.. לסיים תקשורת ואז כבוגרת תואר ראשון בממוצע טוב ++ לגשת ולהתקבל ללימודים
נשמע שאכן אין טעם להמשיך לנסות, לפחות לא בדרך שניסית בה עד עכשיו. האם בדקת אם את יכולה להכנס על תנאי בשנה הראשונה עם הציונים שיש ברשותך והמגבלה הפיזית אותה אינך מציינת? שווה לבדוק ברמה האישית באקדמיה רלוונטית.
בכל מקרה להוסיף על מקצועות אלה, כדי לטפל את יכולה: 1. לשלב כמו שהצעתי לימודי תקשורת לתואר ראשון ולימודי ביבליותרפיה או נישה טיפולית אחרת בהמשך. 2. לימודי עבודה סוציאלית.
למה הכוונה תואר כפול? לסיים תואר ראשון בתקשורת ולהתחיל אח"כ תואר ראשון בפסיכולוגיה/מדעי ההתנהגות?
וכן בדקתי את האפשרות להתקבל דרך וועדות חריגים ודחו אותי בכל דרך שבה ניסיתי. הם מעוניינים בטובים ביותר ולא היו מוכנים לאפשר לי להתקבל ולהוכיח את עצמי. הדבר היחיד שהציעו הוא ללמוד במוסד אקדמי אחר מספר שעות שנתיות מסוימות ואז לנסות להתקבל.
בניגוד למוסד האקדמי עליו סיפרתי, דווקא התקבלתי ללימודי ריפוי בעיסוק במוסד לימודי אחר אך נאלצתי מכל מיני סיבות לבטל את הלימודים.(נגישות ובעיות נוספות שלא היו תלויות בי אלא בגורמים נוספים).
אני יכולה להגיד מניסיון ,שלצערי נתקלתי בחוסר צדק רב בשנה האחרונה כשחיפשתי מקום ללמוד בו, בכל הקשור להשכלה הגבוהה ולנגישותה עבור אנשים עם מוגבלויות. יכול להיות שמדברים על נגישות,פתיחות אך מאוד קשה לראות את זה בפועל.
לימודי הביבליותרפיה שציינת הם ביחד עם התואר הראשון או לימודי תעודה כתוספת לתואר?
סליחה על השאלות הרבות, פשוט אני נמצאת במצב קצת לחוץ ומבולבל בכל הקשור ללימודים וההתייעצות איתך עזרה לי מאוד לעשות אצלי קצת סדר. המון המון תודה!!! :) שירן.
ה
הדר גולדשמידט
תקשורת וטיפול
שירן שלום, תואר כפול כפי שתארתי מכוון לסיום תואר ראשון בציונים גבוהים ועל בסיסם לנסות להתקבל ללימודי ריפוי בעיסוק.
לימודי בבליותרפיה הם לימודים מקצועיים נפרדים, עלייך לסיים ראשית את התואר הראשון ואז להתקבל ללימודי טיפול אלה .
שמחה שאני יכולה לעזור, מצטערת לשמוע על המקומות בהם נתקלת באטימות המערכת, אני מקווה שבעוד כמה שנים כשאת תהיי בעמדת השפעה תוכלי לשנות את פני הדברים.
עד אז שיהיה בהצלחה ואל תפסיקי לחתור, ככה מגיעים :) בברכה,