הדר שלום, אני בעלת תואר ראשון B.ED בהוראה לחינוך היסודי+תעודת הוראה (ממוצע התואר 92). סיימתי לימודי הוראה, אך לא לימדתי בכיתה וגם לא עשיתי סטאז' (כך שאין לי רשיון הוראה). אני יודעת שיותר מתאימה לי העבודה הפרטנית עם תלמידים, לכן אני מתלבטת לגבי לימודי תעודה בהוראה מתקנת.
האם ניתן להתקבל ללימודי הוראה מתקנת גם אם אינני מורה בפועל? כמה זמן נמשכים בדרך-כלל הלימודים? אם אשלים לתואר הוראה בחינוך המיוחד, האם אוכל לעסוק בהוראה מתקנת או שמדובר בתחום שיש ללמוד בנפרד?
אשמח לתשובתך, עדי.
ה
הדר גולדשמידט
אבחון דידקטי כעוקף ניסיון ותעודת הוראה
עדי שלום, בגדול יש קורסים של האוניברסיטה הפתוחה והמכללות לחינוך השונות ללימודי הוראה מתקנת, אליהם תדרשי לבוא עם תעודת הוראה וניסיון של כחמש שנים בהוראה. אך יש תוכניות בהן תוכלי להשתלב והן סוג של "עוקף ומרים להנחתה" .. :)
לימודי אבחון דידקטי למשל, לתואר שני, יספקו לך שער רחב מאוד לעולם ההוראה מתקנת ואף לאבחון ועבודה עם ילדים עם לקויות למידה.
היכן ניתן ללמוד
שלום לך, הנני מסיימת לימודי פסיכולוגיה לתואר ראשון, רציתי לדעת -
1. היכן ניתן ללמוד אבחון דידקטי/ הוראה מתקנת לתואר שני, מבלי להזדקק לניסיון בשטח?
2. אילו משרות יקדמו אותי לקראת רכישת ניסיון בשטח הרלוונטי לאבחון - כאשר אין לי ניסיון בחינוך פרט לחונכות לימודית (הוראה) לסטודנטים בשנה א'?
תודה רבה! שלומית.
ה
הדר גולדשמידט
אבחון דידקטי
שלומית שלום, למעט עבודה עם ילדים בעלי בעיות קשב וריכוז אין עשייה שתקדם אותך. מה גם שלתחום האבחון לא תוכלי לגשת ללא הלימוד.
בגדול יש לא מעט תוכניות לימוד לאבחון דידקטי, בכל המכללות לחינוך אני גם יודעת שבאוניברסיטאות יש, לדוגמא בבר אילן, שווה לבדוק. אני מצרפת לך לינק בתחתית תשובתי, תוכלי להסתייע באתר ולבקש מהאקדמיות השונות לחזור אליך וכך להשוות.