אני מעוניין להיכנס שותף בעסק שבו אני שכיר אבל אין לי שום מושג בכל הקשור לניהול עסקים.
מהו הקורס שאני צריך לעשות בכדי שתהיה לי רמה בסיסית? מה צריך לבדוק? מה צריך לשאול?
ה
הדר גולדשמידט
משכיר לשותף בעסק
מיתר שלום, יש כ"כ הרבה שאלות ובדיקות לעשות, זה יהיה לא מקצועי מצידי לתת לך פה מענה, הוא יהיה חלקי בלבד ומנסיוני הפרטי שלא מבוטל אך אינני יועצת כלכלית / עסקית.
אתה יכול לפנות למת"י, הם מייעצים בד"כ למי שמעוניין להקים עסק קטן/בינוני, נראה לי שבמקרה שלך תוכל גם להסתייע בהם, הסיוע ללא עלות כספית.
יש לא מעט קורסים ליזמים ולמנהלי עסקים, אך בין התיאוריה למציאות יש פערים שרק הניסיון משלים, כיוון שאתה לא רוצה להמר אני ממליצה לשלב: בין מת"י או יועץ עסקי בכסף לכמה פגישות בלבד, אלה יסייעו לך לקרא את המפה העסקית, להבין את המדרגות הנדרשות והצפויות. לצד לימודי יזמות שיאפשרו לך לרכוש כלים תיאורטיים וירחיבו את החשיבה וההבנה.
אציין שבחירת יועץ עסקי לא פשוטה, כיוון שיש רבים וחלקם מעולים וחלקם פחות.. כמו בכל דבר :) אך במקרה זה אתה חושף כספים ולבטים כספיים גדולים. במידה ובמת"י אינך מקבל את המענה לו אתה זקוק, חפש יועץ עסקי עם ניסיון דומה לניסיון שאתה מחפש: מעבר מעבודה כשכיר לשותף, ניסיון בחברות קטנות / בינוניות מהתחום המסחרי בו אתה עוסק.