1. האם יש כאלה שבחינות הבגרות + הפסיכומטרי + התואר הראשון לא מתאימים להם ? ואם כן מה האם יש תחליף לזה כך שבכול זאת יהיה אפשר לקבל ולזכות במקצוע כל שהוא לחיים ?
2 . האם כדי לשמוע ולקבל עצות מאנשים מבוגרים ממני בתחום הלימודים הגבוהים ( בגרות + פסיכומטרי + תואר ראשון ) ? .
מאמיליה
ה
הדר גולדשמידט
עם תואר בלי תואר..
אמיליה שלום, אני לא כ"כ מבינה את שאלתך, אינך מסתדרת עם הבגרויות והפסיכומטרי ואת שואלת אם יש פתרונות לתואר ראשון בלעדיהם? או גם בלעדי התואר הראשון?
לתואר ראשון ניתן ללמוד באוניברסיטה הפתוחה או במכללות פרטיות שמאפשרות כניסה לשעריה על תנאי. בלי תואר יש המון תחומים, יש לא מעט עובדים מוצלחים, גם מנהלים שהתקדמו בחיים ואין להם בגרות מלאה, ספיכומטרי ותואר.. אין ספק שקשה יותר ללא התעודות ויש לא מעט מקומות שההתקדמות מוגבלת ללא ההשכלה, אך לא בכולם זה המצב.
יש מקצועות שההשכלה טרם חדרה אליהם כגון: התחום הגרפי, כתיבה ועיתונות, קידום באינטרנט, מכירות, שירות לקוחות, תמיכה טכנית, סיסטם - ניהול רשת מחשבים, הדרכה והוראה לספורט אישי, יוגה, ועוד רבים. הכל תלוי לאן את מכוונת.
לגבי שאלתך השניה, האם לשמוע לעצת מבוגרים ממך בתחום הלימודים הגבוהים, נתחיל מזה שבחרת בי לייעץ לך כאן :) תודה על האמון ,אבל גם אני נמנית על רשימת מייעצים זו..
לצערי באקדמיה היועצים הלימודיים, לפחות אלה שאני יודעת עליהם הם למעשה סטודנטים או בוגרי המוסד שנשארו בתפקיד ולא עברו הכשרה בייעוץ תעסוקתי - לימודי, יתכן והוכשרו נקודתית לתפקיד עצמו אך לא עברו הכשרה כמייעצים, כך שאם השאלה מופנית אליהם, היית אומרת שתקשיבי למה שיש להם לומר אך קחי את דבריהם בערבון מוגבל, כיוון שהכלים העומדים לרשותם מוגבלים.
את מוזמנית להעלות פה את עיקרי הדברים ואוכל לסייע במענה מקצועי. בהצלחה, הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוון מקצועי תעסוקתי 052-6969745
א
אמיליה
המשך
להדר שלום רב !
1. תודה רבה לך על עזרתך הרבה מעומק ליבי
2. אני מעריכה את מה שאת אומרת אבל אני חייבת להגיד לך שלא משנה כמה זמן זה יקח אני אצליח בסוף לקבל תעודת בגרות + פסיכומטרי , ואני עושה את זה כדי להוכיח לעצמי שאני מסוגלת לזה , וגם אם נופלים פעם אחת תמיד אפשר לקום ולנסות עוד פעם ועוד פעם עד שמצליחים בעצמם להשיג את המטרה .
3 . לפי המחשבות שלי אני חושבת שאין אחד או אחת שלא יכולים לדעתי הכול עניין של הרבה רצון , עבודה קשה ואמונה בעצמך .
4 . לגבי לימודים גבוהים אני עוד לא ממש ממש סוגרה על עצמי מאחר ואני מחפשת מקום המתמחה בלקוי למידה , שאלה לי אלייך האם אפשרי לקבל במוסדות מסוימים הקלות ?
5 . לגבי תעסוקה כרגע יש לי עבודה ברוך שם אבל בכול זאת אני מכינה קורות חיים כדי שהיה לי .
6 . בדרך כלל לימודים הם אצל מוסדות ( קורסים ) אם כדי לי ללכת על מכונים להכנת בגרות ופסיכומטרי או לקחת מורה פרטית שתכין אותי לתחום מסיים ?
7 . אסיים בזה שיש בידי עכשיו אבחון תקף שעשיתי לא מזמן ורק בזכות זה בעצם גילתי שיש לי בעיות קשה וריכוז ובלי קשר לזה אבחון תמיד טוב שהיה ביד .
8 . לגבי סוג הלימודים הדברים שאני אוהבת לעשות והמקצועות בהם אני חזקה הם : מחשבים , מתמטיקה , המקצועות שהכי קרובים לליבי הם חשבונאות , כלכלה וביטוח לגבי מחשבים רוב מקצועות התעסוקה בהם הם טכנולוגים .
תודה מראש ויום טוב
מאמיליה
א
אמיליה
שאלה נוספת
האם יש דרך להתקדם בעבודה גם ללא תואר ורק עם קורסים ( כי נראה לי שהשכלה גבוה היא לא בשבילי ) .
אשמח לתגובה
תודה מראש מאמיליה
ה
הדר גולדשמידט
בעיות קשב וריכוז ולימודים על תיכוניים
אמיליה שלום, ציינת פה לא מעט סעיפים אך רק כמה שאלות, אענה עליהן, ואם פספסתי שאלות את מוזמנת להשיב:
בכל מוסדות הלימוד מחויבים לתת הקלות למי שיש ברשותו אישורים מתאימים, כך שכל מוסד יאפשר לך זאת, כך שנותר לך לבחור את מה שמעניין אותך, אין צורך להתמקד במגבלות, הם לא אמורים להיות הסמן מוביל.
לגבי ה"מה כדאייותר קורס קבוצתי או שיעורים פרטיניים לפסיכומטרי", זו מאוד אישי, בעקרון בקבוצה תחסכי בעלויות ותקבלי אפשרות לקורס חוזר במידה ולא תגיעי להישגים טובים, דבר כזה לא יתאפשר לך עם מורה פרטי, אך בקבוצה לא תקבלי את היחס של אחד על אחד.. כל אחד וסדר העדיפויות שלו.
פרטת פה מקצועות, יופי, עכשיו תצייני לעצמך ואם את זקוקה לי מה מושך אותך לכל אחד מהמקצועות הנ"ל, האם את רואה את עצמך עוסקת בתחום, מה חשוב לך בסביבת עבודה ואם התחום מתאים לרצון שלך בזמן השקעה, סביבת עבודה , עצמאות צוות וכו.. וכך תוכלי לבחור.
לגבי הסעיפים הראשונים שהעלית, תואר ראשון או בלעדיו, אני מסכימה איתך, הכל עניין של בחירה, אם תחליטי שזו מטרה שאת חייבת להגשים, תשיגי אותה ואם תחליטי שהיא לא בשבילך זה גם בסדר, כפי שציינתי יש לא מעט תחומים שבהם אין תארים או לימודים אקדמאיים, רק ניסיון ומקצועיות.
באשר להתקדמות בעבודה, כן אני צופה שבתחומים מסויימים תהיי מוגבלת בהתקדמות, מצד שני, תוכלי לקחת קורסים מקצועיים ולהשקיע בעבודה וכך לגבות עצמך בנושא התעודות. לצערי השוק התעסוקתי דורש יותר ויותר, אך מנגד יש המוני עובדים ללא השכלה אקדמית שמסתדרים ומתפתחים תוך כדי עשייה, אין סיבה שאם תרצי לא תהיי כמותם ויותר.