הדר שלום, אני בת 21 מחיפה,מתעניינת בתחום הפסיכולוגיה ובתחום חינוך מיוחד. בפסיכומטרי קיבלתי 641 וחסרות לי 20 נק' להתקבל לפסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה.בנוסף תואר ראשון בפסיכולוגיה לא פרקטי ולתואר שני קשה מאוד להתקבל. לכן חשבתי ללכת לכיוון של חינוך מיוחד שגם מעניין אותי ואליו אני מתקבלת. רציתי לדעת-האם זהו תואר פרקטי? איך אפשר להתקדם ממנו הלאה? יש אפשרות לאחר סיום תואר ראשון בחינוך מיוחד להתקבל ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה? אני לא רוצה ללכת לכיוון של הוראה.. יותר לכיוון של ייעוץ או אבחון.
אשמח לתגובה בהקדם,אני באמת בהתלבטות קשה והזמן דוחק! תודה רבה
ה
הדר גולדשמידט
המשך מחינוך לאבחון דידקטי או ייעוץ חינוכי
קרן שלום, הדרך לתחום הייעוץ והאבחון ארוכה מכל זוית שתסתכלי, אך מתחום החינוך עשויה להיות קלה יותר, אם את נמשכית לעבודה עם ילדים והוריהם.
במידה ועבודה עם ילדים מדברת אליך את יכולה להמשיך מהחינוך לתחום האבחון הדידקטי או ייעוץ חינוכי שישאירו אותך בתחום הייעוץ והאבחון.
במקרה כזה אני ממליצה ללמוד בתואר הראשון חינוך לליקויי למידה. ובהלכו לשלב עבודה עם ילדים בהוראה מתקנת או בשילוב ילד במסגרת חינוכית.
זה יסייע לך במספר תחומים: 1. בהבנה אם התחום שאליו את מכוונת באמת מתאים לך 2. בראיון הקבלה לתואר השני 3. ובבחירת מקום לעשות בו סטאז', זה רק נראה לך שיש לך עוד הרבה זמן..
האם לזה כיוונת בפניה? בברכה, הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוון מקצועי תעסוקתי 052-6969745
ק
קרן
חינוך מיוחד תואר ראשון
צהריים טובים עדיין לא ברור לי מה יהיה תפקידי לאחר סיום תואר ראשון בחינוך מיוחד ללא תעודת הוראה(שכן איני רוצה להיות מורה/גננת). תוכלי לפרט לי יותר מה הכוונה בלשלב עבודה עם ילדים בהוראה מתקנת או בשילוב ילד במסגרת חינוכית? 2.האם אפשר ללמוד אחרי תואר 1 בחינוך מיוחד תואר 2 בפסיכולוגיה ולעבוד בתור פסיכולוגית? יש אפשרות בכלל למסלול כזה? 3. שמעתי שיש מסלול ישיר לדוקטורט בסיום תואר ראשון,לתלמידים מצטיינים. יש לך מושג על התוכנית הזו? האוניברסיטה נמצאת בפגרה ואין לי את מי לשאול.. 4.הבנתי שבאונ' חיפה תואר בחינוך מיוחד הוא דו חוגי.על איזה שילוב היית ממליצה לי ללכת? אי אפשר לשלב 2 חוגים מחינוך..ליקויי למידה ואנגלית הולך טוב?
תודה רבה לך! אחלה פורום (:
ה
הדר גולדשמידט
לימודי חינוך לכיוון הייעוץ
קרן שלום, תודה על המחמאה, זה אומר שהוא עונה למטרה שלשמו הוקם, זה משמח מאוד!
אענה לפי הסדר ששאלת:
1. עבודה בשילוב ילד במסגרת חינוכית או בהוראה מתקנת שזה בעצם שיעורים פרטיים מיוחדים לילדים עם בעיות קשב וריכוז מאובחנות יכולה להכין אותך ולקדם אותך לשלבים הבאים כשתגיעי אליהם. חפשי עבודה סטודנטיאלית בשילוב ילדים עם בעיות מאובחנות בבתי ספר או לחבור ללמד שיעורים פרטיים במסגרת מוסדרת של הוראה מתקנת, אני צופה שזה יהיה קשה יותר לכן האפשרות הנוספת היא לתת שיעורים פרטיים לאוכלוסיה עם בעיות קשב וריכוז וללמוד את הצרכים מהשטח, במקביל תלמדי באקדמיה עוד שיטות לעזור ועל הדרך תלמדי את השטח ותעבדי בעבודה שתקדם אותך ותכניס כסף טוב!
2. לא אי אפשר לעבור מחינוך לפסיכולוגיה, אלא אם את עושה השלמות רבות שסביר להניח יקחו לך לפחות שנה ועל זה תוסיפי את המתאם.. מניסיון אל תזלזלי, זה לא כייף בלשון עדינה :) (לי לא היה קושי בלימודים, כך שאני אומדן לא רע..)
3. המסלול שעליו את שואלת פונה לסטודנטים מצטייני דיקן, יש גם מסלולים ישירים רגילים שלא בהכרח דורשים הצטיינות דיקן אלא רק מצטיין עם המלצת מנהל מחלקה, אבל לאן את רצה? קודם תתחילי את התואר הראשון ותראי איך את משתלבת באקדמיה בכלל ובתחום שבחרת בפרט.
4. אני ממליצה לך לבדוק עם מחלקת החינוך של האוניברסיטה מה הכי מומלץ כדי להמשיך למסלול תואר שני בייעוץ חינוכי / אבחון דידקטי ולפי זה ללכת. הייעוץ של האקדמיה מאוד מכוון לאותה אקדמיה, ברגע שאת מכוונת, זה לא פועל נגדך, נהפוכהו.. השילוב שלכם יחד מנצח. ובאשר לשילוב שהצעת, בגדול כן השילוב הזה בסדר גמור, כיוון שחלק מהאבחון הוא גם ברמת שפה.. אבל זה לא ממש חשוב כיוון שמימלא את לא מכוונת להוראה.