שלום אני משוחררת מזה שנה והחלטתי שהגיע הזמן להחליט מה ואיפה ללמוד כדי להרשם ללימודים שנה הבאה. הבעיה היחידה היא שאני לא בטוחה לאיזה כיוון ללכת. שתי היכולות הכי חזקות שלי הן יצירתיות גבוהה מאוד וגישה לשפות ועיניין רב בתחום. מכאן הגעתי לשני תחומים שונים שאולי יעניינו אותי, עיצוב פנים או לכיוון מדעי המדינה\יחסים בינלאומיים ולשלב עם תקשורת\כלכלה ולימודי שפות מהצד. אין לי חלום ספציפי, אני פשוט מחפשת משהו שגם אני אהיה טובה בו, וגם אוכל להרוויח בו משכורות נורמליות. המשפחה חלוקה בדעות, הרבה אומרים שבמדעי המדינה יהיה יותר ביטחון מבחינת עבודה, ואחרים אומרים שעדיף להיות עצמאית ולעבוד כמעצבת פנים. שני התחומים רחוקים אחד מהשני שנות אור ואני כבר לא בטוחה מה לעשות. אין לי שום ערבון שאני אשתלב במשרד החוץ או משרה נחשקת אחרת או שבכלל אצליח כמעצבת פנים עצמאית וכרגע הפתרון היחיד שלי הוא לעשות פסיכומטרי ולראות לאיפה אני אתקבל, ואם אוכל להתקבל לשניהם אהיה בצרות צרורות...... סליחה על החפירה אבל זה מציק לי כבר הרבה זמן ואני אובדת עצות לחלוטין.
תודה על העזרה מראש, כל עצה תתקבל בשלב זה.
ה
הדר גולדשמידט
ערוץ הדיפלומטיה מול עיצוב פנים
רותם שלום, בשני התחומים שציינת יש נגיעה משותפת, למרות המרחק הרב בינהם.
כמעצבת ובוודאי כעצמאית, תתמודדי לא מעט עם הבנת צרכי הלקוחות, שיווק, קריאת מפה עסקית תחרותית והתפתחות השוק מבחינת פתרונות יצירתיים, לכל אלה בנפרד ויחד נדרשת יכולת דיפלומטית לא מעטה..
ומנגד, יצירתיות יכולה לבוא בהרבה תצורות, לא רק בסטייל ועיצוב, גם בחשיבה, חיבור ונגיעות מושכלות חכמות.. התחום הדיפלומטי מאוד יצירתי שכלתנית וורבלית.
כך ששני הקצוות לא בהכרח נוגדים זה את זה.
לגבי איך בוחרים, זו באמת מדרגה לא פשוטה, שפע זו ברכה, לא תמיד קלה להתמודדות.. אין בטחון בשום בחירה שתעשי, בדיוק כפי שכתבת. לכן חשוב שתנסי להתחבר לכל תחום בנפרד, ולהישיר מבט למקום שבו הוא פוגש בך ואז להשוות. מהו המקום שמאתגר יותר, איפה יש לך תחושת מעוף וברק בעיניים. נסי להניח לטייטלים בצד, כמו כסף, יוקרה, עצמאי / שכירה / עובדת מדינה.. תתרכזי באותיות הקטנות, תחשבי דווקא על הדברים הפחות מושכים שיש בכל תחום, כך תוכלי להשוות בין השניים.
נסי בשלב זה פחות לשתף ויותר להתכנס, הסביבה יכולה לתמוך לא מעבר, כרגע את צריכה להקשיב לקול שלך, התשובות אצלך, כל שצריך זה לעשות סדר, עוד קולות רק יגדילו את סה"כ הלבטים...
אם תוכלי לשוחח עם אנשי מקצוע משני התחומים ולשמוע קצת יותר תוכן על העשייה עצמה וכך לקבל יותר חומר למחשבה, זה יוכל להקל עליך משמעותית.