שלום,אני בוגר תואר ראשון בכלכלה ומנהל עסקים רב תחומי שלוחת בר אילן,בממוצע 80 וברצוני ללמוד לתואר שני באקטואריה. רציתי הכוונה מעמיקה לתואר,איך להיות אקטואר פיננסי,מהו משך התהליך,איפה אוכל ללמוד אותו בארץ,לאחר קבלת התואר איך מקבלים את הרישיון,האם דרוש לעשות מבחנים מעבר לתואר אם כן איפה,מה העלות של התואר ושאר המבחנים וכו. תודה מראש על העזרה.
ש
שני יונגר
לימודי אקטואריה
שלום אביאל,
באקטואריה יש לך שני סוגי מסלולים מסלול לתואר שני שלמיטב ידיעתי מתקיים רק באוניברסיטת חיפה ולשם הדרישה היא לממוצע של 80 ומעלה. כך שאתה תלוי פה מאוד בוודעת חריגים לקבלה ולכן אני מקווה שאתה עוסק בתחום פיננסי כבר היום שיגדיל לך את סיכויי הקבלה ללימודים במסלול. אפשרות שנייה היא ללמוד לתעודת בתחום שזהו מסלול יחסית ארוך שאורך 4 שנים ובו גם עוברים א ההכשרה למעבר הבחינות לאקטוארים אך אלו לימודי תעודה וזה לשיקולך כמובן אם ללמוד לתעודה הזו לפני התואר השני, כי למעשה בעבודה עצמה יהיו חשובים לך גם ניסיון רלוונטי בתחום פיננסי (גם בנקאות הוא נהדר) לימודי תואר שני כדאי מאוד וכן מעבר של הקורס המבחנים וההסמכה. הכל לשיקולך כמובן. עלות של תואר שני היא בסביבות 28000 ש"ח באוניברסיטאות ועלות של לימודי התעודה ככל הנראה גבוהים יותר כי יש לעבור מכינה וכן לימודי תעודה של 450 שעות לימוד. אלו בוודאות לימודים בעלויות גבוהות שכדאי לברר מול מוסד הלימודים כי לרקע האקדמי יש השפעה על היקף הלימודים ולכן גם על עלותם.
תואר שני באקטואריה - רישיון לאקטואר פיננסי
תוכלי בבקשה לייעץ לי עוד עבודות שהם נהדרות חוץ מבנקאות שיגדילו את סיכויי הקבלה שלי ללימודים במסלול באוניברסיטת חיפה. האם עבודה במכירות היא גם אופציה?
ש
שני יונגר
תחומי עיסוק נוספים
שלום אביאל,
עבודה במכירות בהחלט יכולה להיות משתלמת אבל כדי לרכוש ניסיון רלוונטי צריכים עבודה בתחום המשיק למה שתעשה בעתיד למשל לעבוד בחברה העוסקת בסקרים, סטטיסטיקות, השקעות, ביטוח וכו'. אם אתה רוצה להיות אקטואר בתחום מסוים אז גם ניסיון באותו עולם תוכן יכול להיות נהדר עבורך.
בברכה, שני
א
אביאל
לימודי אקטואריה
מה ייתן לי התואר השני באוניברסיטת חיפה אם במסלול זה ניתן ללמוד רק למבחנים במקצועות CT1 עד CT8 כולל לעומת מכון מגיד שמכסה את כל המקצועות מסדרת CT ,ST ו- SA וכן את מבחן CA1. במידה ואני מחליט לעבור את המסלול של מכון מגיד ואעבור את הבחינות של האגודה בהצלחה, אני יקבל את הרישיון ואהיה אקטואר אז למה לי ללמוד לאחר מכן את התואר השני בחיפה אם עברתי בהצלחה בכל הבחינות. ואם לפי שיקולי אני מעוניין לעבור גם לימודי תעודה וגם את התואר השני מה כדאי לי לעשות קודם?
ש
שני יונגר
סדר העדיפויות מנקודת מבטי
שלום אביאל,
אם אתה רוצה גם תואר שני וגם תעודה אז התואר השני חייב להגיע ראשון כי כחלק ממנו תעבור חלק מהבחינות לרישיון אקטואר ובקורס במכון מגיד או היכן שתבחר ללמוד לאחר מכן תלמד רק את החלקים שלא כוסו במהלך התואר השני. מה שגם יקצר לך את הקורס לצורך תעודה וגם יפחית את עלותו. אין אפשרות לעשות מהלך הפוך של קורס לתעודה ואז תואר ולקצר משמעותית תואר אקדמי. זו הסיבה השנייה לכך שהתואר השני צריך להיות הראשון בסדר העדיפויות שלך.