אני מתלבט בבחירת לימודים. ולא סתם מתלבט כבר יותר משנתיים אני מחפש. בגדול, אני אוהב מקצועות ריאליים, כמו היסטוריה למשל זה ממש מעניין אותי אבל התואר בת'כלס לא פרקטי ואין מה לעשות איתו אח"כ. רוב האנשים מייעצים לי ללמוד משהו שגם יתן לי משכורת טובה ועבודה אחרי התואר כמומ כלכלה מינהל עסקים,ניהול וכ'ו הבעיה היא שאני מתקשה מאוד במתמטיקה ולא בא לי ליפול בתואר בגלל זה. וכאן הבעיה לבחור משהו שאני אוהב יותר אבל ללא עבודה יותר מדי או מקצוע שיתן הכנסה ומקום עבודה יותר בטוח בעתיד.למרות שאין בטוח היום. הלכתי לייעוץ,עשיתי מבדק והתוצאות בערך +/- דומות למה שהצגתי כאן.
אני אשמח למילה ממישהו נייטרלי:)
תודה,
אלמוג
ה
הדר גולדשמידט
שאלות להתחלה
אלמוג שלום, אתחיל מהסוף.. אם תלמד תחום שלא מדבר אליך, אולי ואני מדגישה אולי תצליח להשלתב טוב בשוק התעסוקה ולרוויח סכום כסף טוב אך בתמורה תהיה מתוסכל מעשייה שלא מעניינת אותך. סייגתי באולי כיוון שלרוב עובדים שלא אוהבים את מה שהם עושים, על פי רוב נמצאים כעובדים הכי פחות פרודקטיביים ותסכול מתי שהו מראה אותותיו..
ועכשיו למה כן, בטח התכוונת לתחום ההומני, כתבת ריאלי.. פרויד היה אומר איזו מילה וחצי כאן :) אם החשש הוא רק מהלימודים הייתי אומרת, תתמודד, מה זה לימודים של שלוש שנים לעומת 45 שנות קריירה.. אך אתה מעיד על עניין פה בנוסף ליכולות.
נסה לפרט יותר בנושא של מה כן.. חוץ מהיסטוריה שציינת. אני מבינה שפרקטיות חשובה והכנסה גם כן, יופי כל אלה לא יכולים להוות בסיס לבחירה רק מסייעים.
במה אתה טוב, מבחינת חשיבה, עשייה, וורבליות, חיבור לאנשים, לטכנולוגיה.. אשמח לסייע עם קצת יותר תוכן למחשבה.
אני אוהב וטוב בניהול,טוב חשיבתית ווורבלית,אני מתחבר טוב לאנשים יש לי פחות עניין במספרים יותר עניין במחקרים,שפה עברית,היסטוריה אבל לא ספרות ואני לא מתלהב כ"כ לעסוק בהוראה מנגד. במקור אני אלקטרונאי ובוגר קורס CCNA אבל לא עוסק במקצוע.
הייתי בפגישת ייעוץ אתמול במכללת אחוה והיא המליצה למשל לשלב את מדעי ההתנהגות שזה סוציולוגיה,אנתרופולגיה או ספרות 50% עם כלכלה וניהול/משאבי אנוש ותקשורת/כלכלה ומשאבי אנוש/ספרות 50%. אז ישנה גם אופצייה כזו.
ה
הדר גולדשמידט
מדעי ההתנהגות/כלכלה/ניהול
אלמוג שלום, נסה לחשוב קדימה לרגע. נשמע שאתה מתעניין יותר בצד של ההון האנושי ולא ממקום חינוכי/פסיכולוגי אלא ממקום עסקי.
זה אומר המון וכלום :) כיוון שזה לא מצביע על תחום, אבל מלמד שלאן שלא תלך, תחתור להתקדם לעמדת ניהול. עכשיו נותר לך לבחור תואר לימודים שישלב 2 מהאפשרויות מדעי ההתנהגות/כלכלה/ניהול.
מדעי ההתנהגות משלב תכנים שתוכל ברובם להתחבר אליהם, בעיקר לתחום האנתרופולוגי. במקביל ולא פחות חשוב תתחיל לחתור בשטח! אין קיצור דרך לניהול בכל תחום, לכן תבחר את התחום שיהיה לך הכי נח ונעים לגדול בו ותתחיל.
להתנעה.. אתה יודע שאתה מחפש מקום שיאפשר לך להשתמש ביכולות שלך והן אלה שיקדמו אותך. הלימודים בעיקר יפתחו לך במקביל את אפשרויות החשיבה וייגבו אותך בהתקדמות בתוך התחום.