שלום נתקלתי במושג הזה ורציתי להבין מה זה אומר שיקוף באימון ואיך אני יכולה לדעת שלימודי אימון אישי מתאימים לי בעצם.
תודה
ה
הדר גולדשמידט
אימון - קואצינג
איילת שלום, חלק מאבני היסוד באימון הם השיקוף. המאמן משמש כמראה למתאמן ומסייע לו בעזרתה למצא לבד את הפתרונות והדרך להגשמה או יישום כל תהליך שנבחר. יש מספק דרכים לעשות זאת, את כולן לומדים בלימודי אימון אישי וקבוצתי.
תחום האימון הוא מעיין תהליך פרקטי ממוקד שבא לסייע להגיע להישגים ותוצאות מבוקשות. להבדיל מפסיכולוגיה, עבודה סוציאלית ודוגמתם, זהו תחום צר ושטחי יותר. שלא תביני לא נכון, בתהליך אימון מגיעים לרובדים פנימיים עמוקים ואישיים, אך שלא כמו בטיפול, באימון מציפים, משקפים ומתקדמים.. אין מקום לחודשים של הכלה ועיכול לפני ביצוע.. (כמו בטיפול פסיכולוגי)
בגדול תחום האימון מומלץ לעיסוק מגילאי 30 ומעלה, כיוון שנמצא, על פי רוב כמובן, שלפני גיל זה, הבשלות לעסוק בהכלה ושיקוף אינם מלאים. כיום יש המון מאמנים מסוגים שונים ואני צופה שבקרוב מאוד הוא יאוגד במסגרת אקדמית, לכן אני ממליצה בחום לחבר ואתו להתמחות כל שהי.
האם יש ברשותך ניסיון תעסוקתי כלשהו? מה מביא אותך לתחום זה? כיוון שחלקים מהעשייה הזו באים למימוש במשאבי אנוש, הדרכה, ייעוץ ארגוני ועוד..