במסגרת השתלמויות המורים של אוניברסיטת תל אביב מוצע קורס יעוץ והכוונה בבחירת קריירה לצעירים, לצערי קורס זה לא יפתח השנה. האם את מכירה מקום אחר המציע תוכנית דומה. אני מעונינת לפתח סדנאות לצעירים בנושא של לימודים וקריירה. אני לקראת סיום לימודי תואר שני בחינוך ועובדת כמורה בבית ספר. אינני מעונינת להשקיע בלימודי תואר נוסף, אלא בלימודי תעודה או קורס.
ה
הדר גולדשמידט
לבקי
בקי שלום, האלטרנטיבה המקבילה היחידה שאני מכירה היא קורס קצר למאמנים תעסוקתיים. בסטרייב ישראל - ארגון חברתי של הג'וינט והתמת"ת. שלא כמו ההכשרה באוניברסיטת ת"א, הוא אינו נותן כלים לאבחון והכוון, אך נותן כלים לעולם התעסוקה ולתהליכי ליווי כמאמן. אשמח לשמוע על אלטרנטיבות נוספות אם תתקלי בשכאלה.
בהצלחה, בהחלט כיוון נדרש וחשוב!
הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוון מקצועי 052-6969745
ב
בקי
הכוון תעסוקתי
תודה על היענותך. רציתי לשאול מה בכל אופן כדאי לי ללמוד כדי שאוכל להתקדם לקראת מימוש התוכנית שלי, ממה שכן מוצע היום בשוק, חוץ מקורס האימון שהזכרת לעיל. קורסים בייעוץ?פסיכולוגיה?משאבי אנוש?לימודי עבודה?
ה
הדר גולדשמידט
הדרך לייעוץ לימודים וקריירה
בקי שלום, בגדול כדי לעסוק בתחום ההכוון יש שתי אלטרנטיבות, האחת לימודי פסיכולוגיה תעסוקתית, מה שלא רלוונטי במקרה שלך והשניה מתוך השטח. לימודי משאבי אנוש יסייעו לך בהכרת שוק התעסוקה בכללי ובאדמיניסטרציה הנלווית. אני פוגשת לא מעט קולגות מתחום משאבי אנוש שלא יכולים לעסוק בייעוץ תעסוקתי, כל שכן בהכוונה. הכוונה יכולה להגיע מהיכרות מעמיקה עם שוק התעסוקה על גווניו השונים, אבחון מיומנויות אישיות של האדם שמגיע לייעוץ והחיבור בינהם. אין בתחום קיצורי דרך, תוכנית הלימוד שהיתה אמורה להפתח חדשה לי ועל פניה נשמעת כנקודת התחלה טובה. ממה שנשמע לי מדבריך תוכלי להתחיל בתוכנית שציינתי בסטרייב או במקבילים לו ולאט לנכס היכרות מעמיקה עם אפשרויות ודרישות השוק. בשאיפה ששנה הבאה התוכנית תצא אל הפועל וכך תוכלי לסגור את המעגל.
בחירת קורסי אימון
הדר שלום, שאלה נוספת לי אליך. אני שוקלת ללמוד קורס באימון במטרה לקבל כלי נוסף בעבודה ובמטרה אולי גם לעסוק ממש בתחום ולהתפרנס מכך. ההיצע בשוק עצום ומבלבל מאד. אלו קריטריונים יש למציאת המקום האיכותי ביותר ונותן התעודה המוסמכת ביותר?
ה
הדר גולדשמידט
תחום האימון
בקי שלום, המלצתי לך על קורס אימון תעסוקתי, קורס רלוונטי לתחום בו את מעוניינת לעסוק. מבחינת היצע קורסי אימון כלליים אין לי מספיק ידע כדי לעזור. בהצלחה,