הדר שלום, שמחתי למצוא פורום זה ושמחתי עוד יותרלקרוא את תשובותיך לכל השאלות. היני בת 25, סיימתי תואר ראשון בכימיה בבר אילן, עבדתי כחצי שנה במעבדה והבנתי שהתחום אינו מתאים לי, הן מבחינה העבודה המונוטנית והן מבחינת העיסוק בחומרים ללא יצירתיות, מחשבה עמוקה או אינטרקציה עם אנשים סובבים,כיום אני עובדת בבנק כמנהלת לקוחות ( כבר כשנתיים) העבודה כמעט ככולה הינה מכירתית ושיווקית בקבלת קהל, אני מרגישה שאני לא מבטאת את היכולות שלי מספיק בה, גם מבחינת העיסוק שהינו "למכור" למכור" למכור" וגם מהבחינה הזו שאני מרגישה שאני דורכת במקום ללא אפשרות רבה להתפתח גם מבחינת רמת השכר ששואפת לשכר מינימום. החלטתי לעבוד על הסבה מקצועית ולהתחיל ללמוד אך אני מתקשה ביותר לבחור את התחום בעיקר בשל החשש לטעות שוב,, האפשרויות שאני מנסה להתמקד בהן הם: להמשך ללימודי תואר שני במנהל עסקים (באוניברסיטה הפתוחה) מתוך כוונה לקבל ידע בתחום הפיננסי ומשם אולי לנסות לצמוח אך אני לא בטוחה בכך מהסיבה שזהו תואר שני שלא קשור לתואר הראשון שלי ושוב אני "יוצאת ללא מקצוע מוגדר", במה כן אוכל לעסוק עפ"י מצבי והסטאטוס שלי כפי שתיארי? אופציה שנייה להתלבטותי, הינה ללמוד הנדסת תעשייה וניהול ( גם באו"פ) אז אני אך האם זה דומה פחות טוב או יותר טוב מזה שאסיים תואר שני במנהל עסקים...??? ואופציה שלישית הינה מסלול ראיית חשבון בבר אילן-למסיימי תואר ראשון, שמעניק " תעדת מקצוע" בתחום " חזק" אך שוב התואר הראשון שלי לא בתחום העיסוק,,,איפה אני יכולה לא ל"אבד" את העובדה שיש לי תואר ראשון, מדעי בררת המון באינטרנט ואני לא מגיעה להחלטה סופית. אנא לסיועך, בתודה מראש.
ה
הדר גולדשמידט
מספר אפשרויות עם ובלי לימודי הסבה
אורלי שלום, כמוך אני חושבת שהסבה טובה כוללת בחלקיות כזו או אחרת, חלק מהדרך שכבר עשית, (בכל אופן על פי רוב). חבל שאנחנו "משוחחות" שנתיים אחרי, אבל כל עיכוב לטובה, לפי מה שאת מתארת פה, אני ממליצה לך לבחון את האפשרוית הבאות:
מעבר לחברות שעוסקות בחומרים, משווקות / יצרניות - לתחום הלקוחות / ספקים / פרויקטים / מוצר לימודים לא בהכרח נדרשים, הכי הרבה תתחילי מתפקיד פחות קורץ כמו שירות לקוחות ותתקדמי בתוך החברה, כך תשלבי את הקצב והתנועה שאת אוהבת עם העניין והיצירתיות מבלי לעסוק במכירה.
ואם בכל זאת את מעוניינת להגדיר דרך הלימודים את העשייה אז בצירוף לפעולה שציינתי לשלב לימודי תואר שני במנהל עסקים יכול להיות נכון לשלבים מתקדמים, לכן גם הייתי דוחה את החלטת הלימודים למועד קרוב ורלוונטי יותר.
אפשרות שנייה שדורשת סוג של אתחול ולמרות זאת נותנת קרדיט קל לעשייה שכבר רכשת, היא לימודי הנדסה תעשיה וניהול, אם היינו משוחחות בתחילת הדרך זה היה הנתיב בתחום ההנדסה שהייתי ממליצה לך עליו. עם התואר הזה תוכלי לשלב עבודה מול ממשקים רבים, תעסקי בשיפור וייעול תהליכים, תוכלי להשתלב בניהול פרויקטים, בעבודה מול לקוחות/ ספקים, בתחום השיווק, הכספים.
כך שכן התואר הזה בהחלט מתאים, אך אני חושבת שתוכלי להגיע ליעד זה ללא התואר ומתוך עשייה. יש לך כל שצריך, אם תאפשרי תהליך איטי ותחתרי אין לי ספק שתוך שנה-שנתיים תהיי בנקודה אליה את מכוונת ללא לימודים מסבים.