אני משערת שהיו הודעות רבים כאלה לפני ויהיו רבים יותר אחרי. אני לא יודעת מה להתחיל ללמוד... האמת בהתחלה רציתי ללמוד כימיה כי מאוד התחברתי לנושא בתקופת התיכון- אבל אחרי שראיתי את המשכורות בתחום ולקחתי בחשבון שבעבודה זה לא לפתור תרגילים, אלא להיחשפף לחומרים רבים שחלקם אף מסוכנים- הגעתי למבוי סתום. אני לא אשקר- אני רוצה ללמוד מקצוע שיתן לי פרנסה בעתיד, ולכן הגעתי למסקנה שצריך ללמוד מדעי המחשב. הבנתי שאלו לימודים עם הרבה מאוד מתמטיקה (אני סבירה במתמטיקה), אבל הבעיה היא שאני לא מבינה כלום במחשבים- אפילו לא יודעת איך לעשות פורמט למחשב. אני מתקבלת לחלק מהאוניברסטאות ( לא הנחשבות ביותר) לחוג מדעי המחשב- אבל אני חוששת שאני לא אצליח בלימודים, כי פשוט אין לי שום רקע וקשר למחשבים. אני מתקבלת גם למכללות שבדקתי אבל אני מעדיפה אונברסיטה. מה בעצם נותן התואר- לדעת לתכנת? לא ניראה לי בדיוק- יש לי ידיד טוב שלקח איזה קורס באיזו חברה ועובד היום בחברת הייטק עם משכורת טובה (הוא בכלל ללא תואר).
האם אני יכולה להצליח בחוג ועוד באונברסיטה?
ה
הדר גולדשמידט
מחשבים, כימיה ופרנסה..
לי שלום, האם שקלת את תחומי ההנדסה? מה עם הנדסת חומרים? או ביוכימיה? את בוחרת במה להתעסק, מכאן שתוכלי לבחור אם תרצי לעבוד עם חומרים מסוכנים.. המשכורות אומנם לא גבוהות כמו בתכנות, אבל לא רעות בכלל.
לגבי מדעי המחשב, אני מכירה לא מעט מתכנתים מעולים שהידע שלהם בחומרה ובכלל בטכנולוגיות אפסי, אלה בעיקר אנשי "הארד קור" של התכנות, שעוסקים בכתיבת קוד בחברות הייטק ופחות עבור אתרי אינטרנט.
כך שהמחשבה שלקשר בין הידע שלך לתחום, לא רלוונטית, הלימודים יתנו לך את מלא הידע שאת צריכה, וטוב שאת מתעקשת על אוניברסיטה, זה ישתלם.
בנוגע לחברך, הוא בוודאי עוסק בסיסטם - ניהול רשתות, QA, קידום אתרים או כמנהל אתר, כל אלה דורשים כן גישה לטכנולוגיות ודרגות השכר שלכם יהיו שונות משמעותית ברגע שתסיימי את התואר, אל חשש.
תגובה
קודם כל תודה על תגובתך המהירה! האמת חשבתי על לימודי ההנדסה. לאחר שקראית שוב את ההודעה שכתבתי ברצוני למסור שאכן אני שוקלת ללמוד הנדסה כימית/חומרים אבל אני ממש מפחדת ממצב התעסוקה והשכר בתחום: דיברתי עם סטודנטיות נוספות שמסרו לי שהשכר ההתחלתי של הבוגרות (ואני מדברת על בוגרות הנדסה כימיה/חומרים בטכניון) עומד על 5-6 נטו. זה ממש מעצבן אותי ומוציא לי את החשק ללמוד מה שאני באמת אוהבת. אני ממש לא יודעת מה לעשות...
ה
הדר גולדשמידט
מדרגות הכנסה
לי שלום, מה זה שנתיים שלוש לעומת 30-40 שנה של עשייה? מאיפה שהו צריך להתחיל וכשתסיימי ללמוד תביני שהלימודים עצמם נתנו לך בסה"כ כלים להתחיל ואת העבודה עצמה תלמדי בעיקר תוך כדי התנסות ועשייה. כך שבעצם אנחנו מדברות על מעסיק שמלמד אותך ומשלם לך שכר של 5-6 נטו.. יש עובדים שלא מגיעים למשכורות האלה גם אחרי ניסיון. נסי להכניס את האינפורמציה לפרופורציה ותחשבי לא רק על הצעדים הראשונים שאת מתכננת לעשות.