שלום לך, שמי יוסף, גבר חרדי בן 29.5, למדתי בישיבות חרדיות ואח"כ בכולל, כיום חונך פרטני לילדים ונערים בגילאי 8-18 ממשפחות רווחה, בעבר סיימתי קורס 56 שעות אקדמיות בפסיכולוגיה התפתחותית, בעבר בצעתי שנת שירות במהלכה ליווי ותמיכה לילדים חולי סרטן או בני משפחותיהם, לאחרונה אני מתעניין בלימודי מקצוע, אני באופן כללי נמשך גם לכיוון מחשבים ותכנות אבל יותר נראה לי כיוון של חינוך או פסיכולוגיה, פניתי למספר מכונים חרדיים ויצאתי מבולבל לגמרי, אציין כי אני ללא תעודת בגרות וללא פסיכומטרי, במבחן תי"ל שבצעתי קבלתי 660 נ', האם תוכלי לתת לי כיוון שיקדם אותי? בתודה מראש, יוסף
ה
הדר גולדשמידט
חינוך ומחשבים
יוסף שלום, נשמע שיש לך את התשובות ביד. מדוע לא לשלב הכל? בחינוך וליווי ילדים ונערים יש התעסקות לא מעטה עם פסיכולוגיה, תוכל להתמקצע במחשבים וללמד בבית ספר. יש מסגרות לחרדים שמאפשרות לימודי חינוך והוראה לתואר ללא צורך בהשלמת תעודת הבגרות או פסיכומטרי. אני לא מכירה אופציות דומות לתחום הפסיכולוגיה. ללימודי מדעי המחשב דווקא יש מסגרות חרדיות שעושות הקלות, לא יודעת אם הציון שלך מספק, בלי קשר עבודה בכתיבת קוד מרחיקה אותך מעבודה עם אנשים, שווה לשקול את ערך הכסף וההגשמה, זה מול זה, כל אחד והפרמטרים שלו.