האם העובדה שיש תואר ממכללה מעיק על מציאת עבודה בהמשך? (מדובר בעיקרון על מכללת צפת) תודה
ה
הדר גולדשמידט
איזה לימודים?
נטע שלום, זה תלוי איזו מכללה, יש מכללות שמתמחות במקצועות מסויימים ולתחומים אלה, המכללה דווקא מקדמת. מה את לומדת? או שוקלת ללמוד? בברכה,
הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוון מקצועי 052-6969745
נ
נטע
לימודים במכללה
אני שוקלת ללמוד שם פיזותרפיה, אך ההתלבטות נובעת מכך שאני מסיימת השנה שה א באופטומטריה באונ' בר אילן. אז אם כדאי לוותר על זה?
תודה
ה
הדר גולדשמידט
פזיותרפיה מול אופטימטריה
נטע שלום, את מדברת על שני תחומים שונים משמעותית למרות ששניהם שירותיים -רפואיים. האחד טיפול והאחר אבחוני, אנסה להמחיש את ההבדל בעשייה אחרי קבלת התואר, אני מאמינה שזה ייקל על ההחלטה:
עבודה כאופטימטריסטית - לרוב בחנויות לממכר משקפיים, במשמרות. יש משרות בודדות בבתי חולים בכללי ובמחלקת ילדים עוד פחות. עבודה שכוללת בעיקר אבחון וסיוע במרחק (חשוב מאוד לקחת בחשבון את המרחב הפיזי בין מטפל למטופל)
עבודה כפיזיותרפיסטית- לרוב במרפאות ציבוריות או פרטיות, לצד מכונים מיוחדים המתמחים בספורט, בשיקום ועוד.. יש כמובן בבתי חולים, שוב בתקנים מצומצמים, בתי אבות, ופרטי. פה המרחב הפיזי מצומצם ביותר, על גבול האפסי. דמייני את הסנריום הכי קיצוני וכך תדעי אם את בכיוון (כמו גבר/אישה מסריח/ה גדול/ת ממדים, אחרי תאונת דרכים, זקוק/ה לטיפול שיקומי ברגל, האם גם אז היית רוצה לשקול את המשרה..) סליחה מראש אם הדוגמא פוגעת במישהו/י זה רק להמחשה.
מבחינת השכר, הוא די דומה, מבחינת האפשרויות לפחות כרגע בתחום הפיזיותרפיה יש הרבה יותר. ההבדל העיקרי הוא ברצון שלך לטפל או לאבחן.