היי, אני מסיימת השנה תואר בחינוך מיוחד. בשנה הבאה אני צריכה לחפש מקום לסטאז' והאמת? אחרי התנסויות שונות במערכת החינוך - שירות לאומי, עבודה בהדרכות שונות בחינוך הרגיל וכן העברת שיעורים בחינוך המיוחד במסגרת התואר - עייפתי. ואם אני כלכך עייפה מהמחשבה על סטאז' - יש לי תחושה שזה לא מקצוע שאחזיק בו מעמד לכל החיים. ואני פשוט לא יודעת מה לעשות עכשיו.. אני מאבדת את הרוגע הנפשי שלי במהלך העבודה הזו..יש כל כך הרבה גורמים. (צוות,מנהל,הורים וכמובן תלמידים..) ואני פשוט חושבת שזה גדול עליי ואני צריכה מקצוע רגוע יותר.. לשבת בשקט, אחד על אחד.. תחום החינוך נראה לי הדבר החשוב ביותר, אבל אני רוצה ללמוד משהו שיחזיר לי את השלווה שלי.. יש רעיונות מסוימים שחשבתי עליהם (אבחון דידקטי ולקויות למידה.. אבל אמרו לי שהאבחון הוא דבר מאוד סיזיפי ולא משתלם כלכלית כי יושבים על אבחון אחד במשך המון זמן וגם שמעתי כי ניתן לעבוד בהוראה מתקנת גם מבלי להשקיע ולעשות תואר שני ארוך וקשה..ותכל'ס אולי בסוף זה כבר גם ככה להישאר מורה..) אבל אשמח לשמוע את עצתכם.. אני יודעת שזה נשמע כאילו אני מזלזלת במקצוע אבל אני פשוט אבודה ועייפה ותוהה אם זה זמני או שזה אכן לא המקצוע שלי.. תודה רבה!!
נ
נועה סטרוז
המשך לאחר לימודי חינוך מיוחד
שלום חוף,
הרבה מורים בוחרים לפנות לתחומים הפרטניים יותר בגלל העומס שנוצר עליהם בעבודה, חלקם מוקדם יותר וחלקם מאוחר יותר אין בזה שום בושה או חוסר נעימות. לפני הכל חשוב לי לציין שכרגע, בלי ניסיון בכלל בהוראה, התחום היחיד בו תוכלי להשתלב הוא הוראה מתקנת - כל שאר המסלולים כמו אבחון דידקטי ולקויות למידה למשל דורשים לפחות 3-5 שנות ניסיון בתחום החינוך ולכן כרגע הם לא רלוונטיים עבורך. עם זאת חשוב לומר שהאבחון הוא מקצוע מאוד משתלם כלכלית ומורים רבים בוחרים בתואר או קורס בתחום בעיקר בגלל זה.
לגבי הוראה מתקנת - היא בעצם התאמה של תכנית לימודים אישית לכל תלמיד בצורה פרטנית (כמו שאת מחפשת). ההוראה המתקנת מתעסקת בעיקר בתחומי הכתיבה, הקריאה והמתמטיקה אך לעיתים קרובות גולשת גם לתחומים משיקים אחרים. בניגוד למסלולים האחרים שדיברת עליהם, כדי להשתלב בקרוב הוראה מתקנת כל שעלייך לעשות הוא להיות מוסמכת בהוראה.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע נוסף על הקורס, תנאי הקבלה, מוסדות הלימוד השונים ותכני הלימוד אך חשוב לציין כי אמרת משהו מעניין בשאלה שלך שלדעתי שווה לך לחשוב עליו - "תחום החינוך נראה לי הדבר החשוב ביותר" - אם את לומדת חינוך כי זה נראה לך אצילי וחשוב רוב הסיכויים שלא יהיה לך טוב גם במסלולים פרטניים כי אין קשר בין חוסר ההתחברות שלך לתחום לכמות הילדים ולהתנהלות. ממליצה לך לחשוב טוב טוב האם זה התחום שבו את רוצה לעסוק כל החיים כי כך או כך יצא לך ללמד לפחות כמה שנים ורק אז תוכלי להמשיך לייעוץ חינוכי/אבחון דידקטי/ לקויות למידה/ ועוד.