שלום למומחי הפורום, ראיתי שנשאלתם לגבי המעבר מגיל הרך (גנים וכיתות א-ב) לבי"ס יסודי. גם לי יש את אותה שאלה. האם יש לכם תשובה לשאלה זו אם באמת מישהי מורה לכיתות א-ב או גננת (ז"א למדה את חינוך גיל הרך) איך ומה היא צריכה לעשות כדי לעבור ליסודי? במה זה כרוך? כמה זמן השלמות ? האם זה נקרא הרחבת הסמכה? האם זה פשוט לעשות את המעבר או לא? באמת שאשמח לתשובה מפורטת בדוקה ומעמיקה בבקשה ותודה
א
איתורית
חינוך לגיל היסודי
מהם כיווני התפתחות אם אתה מורה ביסודי?
נ
נועה סטרוז
לימודי המשך ואפשרויות תעסוקה למורים ביסודי
שלום איתורית,
ישנם מספר כיוונים בהם תוכלי לבחור במידה ואת מסיימת לימודי חינוך ומתחילה ללמד בבית הספר היסודי, עם הזמן תוכלי לצאת ללימודי המשך בייעוץ חינוכי, אבחון דידקטי ולקויות למידה, קורסי מנהלים ורכזים ועוד. בנוסף תוכלי לבחור במסלול של הרחבת הסמכה בהוראה שבו תוכלי לרכוש את הידע כדי ללמד שכבות גיל נוספות או מקצועות נוספים לזה שרכשת בזמן הלימודים.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע נוסף על לימודי הרחבת הסמכה בהוראה.
כפי שכבר ציינתי פה בעבר, יש הבדל בין הוראת כיתות א+ב וגננות. מעבר מגננות להוראת יסודי לא נכלל בהרחבת הסמכה בהוראה ומי שמעוניין לעבור בין המסלולים נדרש להשתלב במסלול הסבת אקדמאים לחינוך (מסלול שיימשך עבורו כשנה). במידה ואת מורה לכיתות א+ב תוכלי לעבור הרחבת הסמכה בהוראה שנמשכת עד כשנה (משך הזמן נשתנה בהתאם לוותק בהוראה) כאשר בד"כ מדובר על כ-15 שעות לימוד שבועיות.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע נוסף על מסלול הרחבת הסמכה בהוראה. במידה ואת מעוניינת בהסבת אקדמאים לחינוך תוכלי לפנות אלינו בשנית ונשמח להעניק לך את כל המידע לא תזדקקי.
מגננות וגיל רך ליסודי
לא ממש הצלחתי להבין. כגננת לעבור ללימוד כיתות יסודי , א-ו לשינוי מסלול, אני צריכה השלמה של שנה בלבד? וגם אם אני גננת +מורה א+ב זה יהיה השלמה של עד שנה וזה כבר הרחבה בשתי המקרים זה שנה אחת? אני חייבת להבין, ואם סיימתי גננת אני יכולה ישר להתחיל מסלול של כיתות א-ו יסודי, אני לא מחוייבת בוותק וזה יהיה עד שנה? ומה אם יש לי וותק רק כמורה מחליפה או אין לי וותק כלל, אני עדיין יכולה לעשות את ההשלמה הזו ישר בתום הלימוד של גננת או א-ב? חשוב לי לקבל תשובות בעניין. תודה
נ
נועה סטרוז
מעבר מגננות לכיתות א-ו
שלום סיתוונית,
אם את גננת ומורה לכיתות א+ב ההכשרה תימשך עד שנה (מקסימום) במידה ואין לך בכלל ניסיון אחרת מדובר בתקופה קצרה יותר. אם את גננת בלבד ולא עברת הכשרה לכיתות א+ב תצטרכי לעבור הסבת אקדמאים להוראה שנמשכת בין שנה לשנתיים כתלות בוותק, ניסיון מקצועי ואקדמי. לא בכל מקרה ההכשרות נמשכות שנה הכל כמובן תלוי בוותק שלך, בניסיון המקצועי ובניסיון האקדמי שלך. חשוב לציין גם כי משך ההכשרה משתנה מעט בין מוסד לימודים אחד לשני ולכן מומלץ לפנות לכמה מוסדות לימוד לברר מה הם מציעים ולבחור את המסלול המתאים ביותר עבורך.
לפרטים נוספים תוכלי לפנות ליועצי הלימודים שלנו באמצעות הטופס המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה.