אני מתכוונת ללמוד לתואר שני , מתלבטת בין שני נושאים. 1. התפתחות הילד באוניברסיטת חיפה. מה זה מקנה לי? איפה אוכל לעבוד ובתור מה? 2. ייעוץ חינוכי. האם אני מקבלת קורסים ללימודי הוראה בכישורי חיים במהלך התואר?
אני בכיוון הפן הטיפולי. תואר ראשון ממוצע 87 . שנת ניסיון בפר"ח עם ילדים בסיכון האם יש אופציות חוץ ממה שציינתי?
נ
נועה סטרוז
בחירת מסלול ללימודי תואר שני
שלום הנד,
אחלק את התשובה שלי לכמה סעיפים כך שתקבלי כמה שיותר מידע על כל אחד מהמסלולים בהם את מתעניינת.
1. לימודי התפתחות הילד באוניברסיטת חיפה - מסלול לתואר שני שפונה לאלו העוסקים בעבודה עם ילדים או בוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה, רווחה, בריאות, חינוך ומשפטים שעוסקים במסגרות הקשורות לילדים. בסיום הלימודים יכולים בוגרים להשתלב במסגרות חינוך לילדים - עבודה עם נוער בסיכון, הערכת התפתחות של ילדים, ראיון ילדים במערכת המשפטית, שיטות אבחון והתערבות עם ילדים ועוד.
2. לימודי ייעוץ חינוכי לתואר שני - מדובר במסלול שכדי להתקבל אליו רוב מוסדות הלימוד דורשים לפחות 3 שנות ניסיון בחינוך בנוסף לתואר ראשון, תעודת הוראה ומעבר של ראיון אישי. לגבי הקורס בו את מתעניינת, למיטב ידיעתי לא מדובר בקורס חובה ולכן הרוב מוסדות הלימוד הוא לא כלול ברשימת הקורסים הנלמדים.
היות ואת לא סגורה על מוסד לימודים ספציפי או מסלול לימודים ספציפי אני ממליצה לך לפנות ליועצי הלימודים שלנו באמצעות הטופס המקוון ליצירת קשר שצירפתי עבורך בתחתית ההודעה - היועצים שלנו יוכלו להסביר לך על המסלולים בהם את מתעניינת ולעזור לך למצוא את המסלול המתאים ביותר עבורך.