שלום אני מעוניינת ללמוד חינוך והוראה במקצוע האנגלית אבל האנגלית שלי עוד לא ברמה מספיק גבוהה בשביל זה רציתי לדעת באיזה מוסדות חינוך לא רק מלמדים את נושא ההוראה אלא גם מלמדים את המקצוע עצמו, כי כשדיברתי עם סמינר הקיבוצים הנציג שלהם אמר לי שהם לא מלמדים אנגלית אלא מלמדים איך ללמד אנגלית אז צריך להגיע עם רמה מסוימת באנגלית. בתיכון עשיתי 5 יח באנגלית עם ציון סופי 90 אבל אני עדיין לא ברמה של לדבר בצורה שוטפת ונכונה באנגלית וגם לא בכתיבה עצמה קיים מוסד שבאמת מלמד גם את המקצוע עצמו?
נ
נועה סטרוז
תואר ראשון בהוראת אנגלית
שלום דניאל,
לפני שאפרט את מוסדות הלימוד השונים המציעים את המסלול חשוב לציין כי לא קיים מסלול המציע תואר ראשון בהוראת אנגלית בו לומדים גם אנגלית על בוריה אך עם ממוצע ציונים כמו שלך לא צריכה להיות לך בעיה להשתלה בכל אחד ממוסדות הלימוד השונים, ביניהם סמינר הקיבוצים, מכללת אחוה, מכללת לוינסקי, מכללת אורנים ועוד. המסלולים בכל מוסדות הלימוד נועדו להכשיר אותך להוראת האנגלית כך שתקבלי את כ הכלים הנדרשים להשתמש בידע שלך בשפה האנגלית כדי להעביר אותה לתלמידים. בנוסף, מוסדות הלימוד ההכשרה כן כוללת חזרה על החוקים השונים ותרגול של השפה עצמה כי רק כך תוכלי ללמוד איך ללמד אותה.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע נוסף על המסלול במוסדות הלימוד השונים ואני ממליצה לך לפנות גם לסטודנטים שלומדים כבר במסלולים במוסדות הלימוד המעניינים אותך כדי לקבל רושם כללי על רמת האנגלית הנדרשת במסלול.