שלום, אני מעוניינת לעשות הסבה מקצועית. יש לי תואר ראשון במדעי החברה בממוצע 76 מהאוניברסיטה הפתוחה, ואני מחפשת מוסד לימודים שיאפשר לי לימודי תואר נוסף (חינוך / ייעוץ חינוכי) אבל משולב עם תעודת הוראה ליסודי בלבד. לאן כדי לי לפנות? מבדיקות שעשיתי או שהממוצע שלי נמוך או שתעודת ההוראה היא לחטיבה עליונה. אשמח להכוונה ,תודה
נ
נועה סטרוז
הסבה מקצועית לחינוך או ייעוץ חינוכי
שלום רוני,
היות ויש לך תואר ראשון במדעי החברה כל מוסד לימודים שתפני אליו ולא תסבירי לו שאת מעוניינת גם בהסבת תחום הוראה (שונה מזה שלמדת בתואר) יציע לך הוראת חטיבת ביניים ותיכון היות ולא מלמדים מקצועות מעולם מדעי החברה ביסודי. בסמינר הקיבוצים למשל מקבלים למסלול הסבה להוראת יסודי מועמדים עם ציון של 75 ומעלה בתואר הראשון כך שאליהם תוכלי להתקבל, כך גם במוסדות לימוד אחרים ולכן אני ממליצה לך לפנות אליהם בשנית כדי לברר לגבי תנאי קבלה ספציפיים למסלול להוראת בתי ספר יסודיים. צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה שמציע מגוון מוסדות לימוד המציעים את המסלול.
לגבי לימודי ייעוץ חינוכי - מדובר בתואר עם תנאי קבלה לא פשוטים בכלל כך שהסיכוי להתקבל אליו עם ממוצע של 76 נמוך מאוד מה שגם ישנה דרישה ברוב מוסדות הלימוד ל-3 שנות ניסיון בעבודה חינוכית (לפחות). אם את מעוניינת בייעוץ חינוכי יכול להיות שיהיה לך יותר קל להתקבל ללימודי תואר ראשון נוסף מאשר למסלול לתואר שני היות וכבר יש לך תואר תנאי הקבלה בוודאי יהיו שונים לפחות בחלק ממוסדות הלימוד.