שאלות בנוגע לתואר בחינוך ותואר בתרפיה באומנויות שאלה אחת: אני מתלבטת האם להיות גננת? או מורה לכיתה א? מה ההבדלים והיתרונות והחסרונות של כל מקצוע? שאלה שנייה: אני מתחברת מאוד לתחום של ללמוד על נפש האדם, וכל האומנויות, אבל אני לא רואה את עצמי עובדת עם אנשים שיש להם בעיות נפשיות. ללמוד את זה או לא?
נ
נועה סטרוז
לימודי חינוך - ההבדל בין המסלולים השונים
שלום תמר,
אענה על השאלות שלך בשני סעיפים נפרדים כך שהתשובה תהיה ברורה ככל האפשר. 1. עבודה עם ילדים בכיתה א' שונה מאוד מעבודה כגננת. בבתי הספר היסודיים כבר מלמדים כתיבה וקריאה, מדובר בתכנית מובנית של משרד החינוך ומערכים מסודרים שצריך לעקוב אחריהם. לעומת זאת בגנים מדובר יותר בהפעלת הילדים היות וברוב הגנים לא מלמדים קריאה וכתיבה ומדובר יותר בפיתוח יכולות אחרות אצל ילדים כמו למשל יכולות חברתיות, הפעלות בתנועה, מוזיקה ועוד. יתרונות וחסרונות רק את יכולה למנות היות והם מאוד תלויים בסוג העבודה שאת מחפשת - אם את מעוניינת לעבוד עם ילדים יחסית צעירים ופחות ללמד במסגרת של כיתה, קריאה, כתיבה וכו' מתאים לך יותר לעבוד כגננת אך אם את מחפשת עבודה בבית ספר, עם מספר ילדים גבוה יחסית, ללמד את הדור הבא קריאה וכתיבה וללוות אותם בשלבי החינוך הראשונים שלהם תתאימי יותר לבית הספר היסודיים.
2. לגבי תרפיה באומנות - אם אינך מחפשת עבודה במסגרת שבה תפגשי אנשים עם בעיות נפשיות התחום הטיפולי פחות מתאים עבורך היות והאוכלוסייה שתיתקלי בה הכי הרבה היא זו שאת לא מעוניינת לעבוד אותה.