שלום. אני בת 24, באוקטובר מתחילה ללמוד לתואר ראשון בחינוך ללא תעודת הוראה (במכללה האקדמית גליל מערבי). ברצוני להמשיך לאחר התואר הראשון ללימודי תואר שני בייעוץ חינוכי. האם ניתן להתקבל ללימודי תואר שני בייעוץ חינוכי ללא תעודת הוראה? כיוון שאינני מתעניינת בתחום ההוראה אלא בחינוך. מעניין אותי יותר הפן החינוכי-טיפולי-ייעוצי. אינני רוצה להיות מורה. האם אוניברסיטת חיפה מקבלת מועמדים לתואר שני בייעוץ חינוכי ללא תעודת הוראה? אינני מצליחה לראות קשר ישיר או מחייב בין לימודי חינוך וייעוץ חינוכי לתעודת הוראה.. זו תמיד שאלה שמטרידה אותי, כיוון שאנשי חינוך הם לאו דווקא מורים אלא יותר מטפלים, לפי השקפתי וזוהי גם מטרתי. בעתיד אני רוצה להיות יועצת/מטפלת חינוכית ולייעץ להורים ולתלמידים (נוער/מבוגרים) איך לייעל את שיטת הלימוד שלהם ואיך להתמודד עם הקשיים, איך לבנות מערכת לימודים מסודרת ואינדיבידואלית שתענה על הצורך האישי של כל אחד ואחת. יש לציין שהנני מודעת לאפשרות לשלב תעודת הוראה עם תואר שני בייעוץ חינוכי, אך אני לא מעוניינת בכך. תודה מראש!
נ
נועה סטרוז
תנאי קבלה לתואר שני בייעוץ חינוכי
שלום מישל,
מוסדות הלימוד ברחבי הארץ המציעים לימודי תואר שני בייעוץ חינוכי לא בהכרח דורשים תואר ראשון בחינוך אך תמיד נדרשים המועמדים להציג תעודת הוראה וברוב המוסדות גם נדרשות מספר שנות ניסיון בתחום ההוראה והחינוך. בנוסף, מועמדים מתארים אחרים, שאינם קשורים ישירות לחינוך, ייעוץ חינוכי או פסיכולוגיה יידרשו לעיתים ללימודי השלמה. באוניברסיטת חיפה נדרשים המועמדים להציג תואר ראשון בייעוץ חינוכי או התפתחותי או לחלופין תואר ראשון מתחום משיק (חינוך או פסיכולוגיה למשל) עם לימודי השלמה, ממוצע של 85 ומעלה בתואר הראשון, מעבר ראיון אישי וראיון קבוצתי, מעבר מבדק כניסה באנגלית בציון של 75 לפחות, הגשת קורות חיים ושתי מכתבי המלצה המעידים על הישגים אקדמיים, כישורים מקצועיים ואיכויות אישיות. בנוסף הסטודנטים שיסיימו בהצלחה את לימודי התואר השני ידרשו להשלים בנוסף לימודי תעודת הוראה. אני מבינה שאינך מעוניינת לעסוק בהוראה אך לצערי זו היא הדרישה בכל מוסדות הלימוד המציעים את המסלול ובניגוד לאוניברסיטת חיפה ברוב המוסדות מדובר בתנאי קבלה.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על תנאי הקבלה לכל מוסדות הלימוד בארץ המציעים את המסלול לתואר שני בייעוץ חינוכי.