עבודה כגננת שיח עם תואר בחינוך עם דגש על ליקויי למידה
עבודה כגננת שיח עם תואר בחינוך עם דגש על ליקויי למידה
יפעת רייס
1 תגובות
היי, אני סטודנטית לחינוך עם דגש על ליקויי למידה באוניברסיטה הפתוחה ובהמשך הייתי רוצה להיות גננת שיח ולאחר מכן מאבחנת לליקויי למידה אשמח אם תוכלו לכוון אותי לגבי ההמשך האם התואר שאני לומדת כרגע מתאים ללימודי הוראה לחינוך המיוחד על מנת שאוכל להיות גננת שיח בהמשך ? ואיפה ניתן ללמוד לימודי הוראה שאינם בשעות הבוקר לאנשים עובדים ?
נ
נועה סטרוז
התקדמות בתחום החינוך ולקויות הלמידה
שלום יפעת,
התשובה לשאלה שלך צריכה להיות מחולקת לכמה חלקים היות ואת מתעניינת בדברים שלא בהכרח קשורים אחד לשני.
אתחיל בגננת שי"ח - מדובר בגננת שילוב שעובדת במקביל במספר גנים, עם ילדים יחידים או עם קבוצות קטנות לפי הצורך בכל אחד מהמקומות. כדי להיות גננת שי"ח עלייך קודם כל להיות גננת בהתמחות של חינוך מיוחד (לימודי חינוך מיוחד לגיל הרך למשל יכולים להתאים) ולאחר מכן תוכלי לעבור הכשרה ייחודית כדי להפוך לגננת שי"ח. צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע הסבר נוסף על ההכשרה שעוברים המורים ואנשים החינוך שמעוניינים לעסוק בשילוב.
כדי להיות מאבחנת לקויות למידה המסלול הוא שונה. תוכלי לבחור בקורס של אבחון דידקטי אליו מתקבלים מועמדים בעלי תואר ראשון עם עדיפות לתואר שני, בעלי תעודת הוראה ולפחות 5 שנות ניסיון בעבודה חינוכית. הקורס מוצע במספר מוסדות לימוד: מכון אלבאום, המכללה האקדמית צפת, מכללת סמינר הקיבוצים, המכללה האקדמית בוינגייט, מכללת לוינסקי לחינוך ועוד. האופציה השניה שעומדת בפנייך הינה תואר שני בלקויות למידה ואבחון דידקטי שנלמד בין השאר באוניברסיטת חיפה, האוניברסיטה העברית, בית ברל ועוד. כדי להתקבל ללימודים על המועמדין להציג תואר ראשון בחינוך (או תחומים משיקים) עם תעודת הוראה וניסיון של כמה שנים בעבודה חינוכית.
לגבי לימודי ערב בחינוך - יש כמה מוסדות לימוד ברחבי הרץ המציעים את המסלול, ביניהם: מכללת אחוה, מכללת קיי, המרכז ללימודים אקדמיים והאוניברסיטה הפתוחה.
אשמח מאוד להמשיך ולעזור לך בהתלבטויות שלך אך אני מאוד ממליצה לך להתחיל קודם כל בהתמקדות במסלול אחד שמעניין אותך - זה מאוד יקל עלייך.