אני בוגרת תואר ראשון בכלכלה וניהול אך איני מעוניינת לעסוק במקצוע וברצוני לעשות הסבה לתחום ייעוץ חינוכי. מה המסלול המומלץ ביותר לכך? איך משתלבים במסגרות כאלו ואחרות? האם יש ביקוש למקצוע?
כמה זמן לוקח לקבל תעודת הוראה במידה ואני מעוניינת לעשות זאת בחשבון יסודי? מכיוון שישנם קורסים חופפים לתואר הראשון ויהיו פחות השלמות.
תודה רבה.
נ
נועה סטרוז
הסבה לייעוץ חינוכי והסבת אקדמאים להוראה
שלום ספיר,
האם את מעוניינת להיות מורה או יועצת? לא ברור מהשאלה שלך כיוון שלקראת הסוף את מדברת על רצונך ללמוד הוראת חשבון לעומת תחילת ההודעה שם ציינת שאת מתעניינת בייעוץ חינוכי. במידה ואת מעוניינת בלימודי הוראת חשבון תוכלי לפנות למסלול ללימודי הסבת אקדמאים להוראה - מדובר במסלול של בין שנה לשנתיים (בד"כ מי שמגיע עם רקע בתחום בו הוא מעוניין מסיים תוך שנה או קצת יותר) שבסיומו תהיי מורה מן המניין.
במידה ואת מעוניינת בלימודי ייעוץ חינוכי - תוכלי לפנות לתואר שני שם תידרשי ללימודי השלמה (היות ואין לך תואר ראשון בתחום הספציפי הזה) ותוכלי להוציא תעודת הוראה במקביל ללימודי התואר. חשוב לציין שכדי להתקבל למסלול עלייך להציג בין השאר ניסיון של מספר שנים בעבודה חינוכית.
לגבי הדרישה בתחום הייעוץ החינוכי - מדובר בתחום שבשנים האחרונות הפך מבוקש יותר בקרב הסטודנטים ולכן יש פחות ביקוש מבעבר אך בתחום החינוך תמיד יהיה מחסור השאלה היא האם באזור מגורייך יש הרבה מוסדות חינוך ביניהם תוכלי לבחור כי ההיצע תלוי מאוד בכמות המוסדות הללו.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המסביר על מסלול הסבת אקדמאים להוראה ואצרף לך בהודעה נוספת קישור (גם הוא בתחתית ההודעה) למאמר המסביר על תנאי הקבלה ללימודי תואר שני בייעוץ חינוכי.
בהמשך להודעתי הקודמת וכפי שציינתי, אינני יכולה להוסיף שני קישורים באותה ההודעה ולכן אני מצרפת עבורך בתחתית ההודעה הזו קישור למאמר המסביר על תנאי הקבלה ללימודי תואר שני בייעוץ חינוכי במוסדות הלימוד השונים ברחבי הארץ.
קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת. אני מעוניינת להיות יועצת חינוכית זאת מטרתי. שאלתי גם לגבי תעודת הוראה מכיוון שהבנתי שעל מנת להיכנס לתפקיד יועצת עליי קודם כל לעשות תעודת הוראה לצבור ניסיון שנתיים ואח"כ רק ניתן להירשם ללימודים בתחום הייעוץ. האם זה נכון? או שישנה דרך שיהיה ניתן להיכנס לייעוץ מבלי להיות מורה? ואיזה ניסיון מדובר אם כן באיזה מקומות?
ואני גרה בחיפה כך שיש הרבה אפשרויות לימוד באזור מגוריי.
תודה רבה.
נ
נועה סטרוז
ייעוץ חינוכי והסבה להוראה
שלום ספיר,
במידה ויש לך ניסיון בחינוך ישנם מוסדות שיאפשרו לך להוציא תעודת הוראה במקביל ללימודים אך ברוב המקרים מקבלים מועמדים עם ניסיון ותעודת הוראה כך שאני ממליצה להוציא תעודת הוראה מראש. הניסיון הנדרש הוא בחינוך, ברוב המקרים ניתנת עדיפות למורים אך גם עובדי חינוך, בחינוך הבלתי פורמלי יכולים להציג את עבודתם. לגבי תקופת הניסיון שציינת, אני חייבת לומר שלמיטב ידיעתי רוב מוסדות הלימוד דורשים שנתיים לפחות כך שקרוב לוודאי שתינתן עדיפות למועמדים בעלי ניסיון ארוך יותר.