שלום , אני בת 51 עזבתי עבודה של 16 שנה כסמנכ"לית כדי לעשות שינוי לתחום שאני אוהבת מאוד מאוד וזה לעבוד עם ילדים נזקקים /עזובים/מתקשים וכו' יש לי המון אהבה ,סבלנות ונתינה עצומה ואני רוצה לממש את החלום הזה .אין לי בגרות מלאה ,ובטח לא פסיכומטרי ,שאלתי היכן אוכל ללמוד ולהתמחות בתחום זה ,אני מאזור הקריות ואשמח להכוונה ועזרה כדי שאוכל להגשים חלום זה, תודה על תשומת הלב שושי קדוש
נ
נועה סטרוז
עבודה עם נוער וילדים בסיכון
שלום שושי,
בעקרון, כל מסלולי הלימודי לעבודה עם ילדים ונוער בסיכון או לא בסיכון דורשים רקע בתחום (אקדמי ומקצועי), אך היות ואת מעט מבוגרת מהמועמדים הקבועים שמגיעים למסלולים הללו יכול להיות מאוד שיציעו לך הקלות בתנאי הקבלה.
יש כמה מוסדות לימוד המציעים קורס הדרכת נוער בסיכון, ביניהם: משרד החינוך, מינהל חברה ונוער, מכללת אורנים, וינגייט, במכללה האקדמית גליל מערבי ועוד. מטרת הלימודים היא להכשיר אנשים מתאימים שיודעים ומכירים את האתגר בצורה הטובה ביותר כדי להתמודד איתו ולסייע לילדים האלה בצורה הטוב ביותר.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע נוסף על המסלול ואני ממליצה לך מאוד לפנות למוסדות הלימוד השונים לשאול לגבי תנאי קבלה מקלים למועמדים בעלי קריירת עבר מעל גיל 50.