שלום, האם כדי להיות מדריכה של קורסים למשל (לא של ילדים), למבוגרים- אני צריכה תעודת הוראה? יש עדיפות לתעודת הוראה?
והאם במהלך הסטאג צריך להתמודד עם בעיות משמעת או שמספיק להעביר את החומר? יש לי סייעת בכיתה במהלך הסטאג'? וכמה שעות זה סטאג' בשבוע וימים? זה שנה הסטאג'? וזה כיתה של מינימום 15 ילדים לא פחות?
ואם למשל אני מעוניינת בהסבה לחינוך יסודי זה כיתות א-ו? ואם אבקש אוכל לעשות סטאג בכיתות א או ב? אני מחפשת מקום לסטאג או שבית הספר משבץ?
והסבה לחינוך לגיל הרך כוללת גם את כיתות א ו-ב החל מגיל 3 או כיתות א ו-ב זה השלמה נוספת שצריך לעשות?
תודה.
נ
נועה סטרוז
לא ברור מה את מעוניינת ללמוד
שלום מירי,
מההודעה שלך ממש לא ברור מה את מעוניינת ללמוד ובאיזה תחום את מעוניינת לעסוק. כדי להיות מורה את חייבת להיות בעלת תעודת הוראה. במהלך הסטאז' את מתנסה בלהיות מורה מה שאומר שאת עומדת מול כיתה מלאה של יותר מ-15 תלמידים, אם לא מדובר בחינוך מיוחד ללא סייעת ומתעסקת גם בבעיות משמעת. לגבי הדרכה - אשמח מאוד לסייע לך אך אני זקוקה לעוד מידע לגבי ההדרכה בה את מעוניינת לעסוק היות ולעיתים מדובר בלימודי חינוך בלתי פורמלי שלהם לא בהכרח נדרשת תעודת הוראה.
חשוב לציין שבכל המסלולים ישנן התנסויות עם כיתות לימוד גדולות ובד"כ מדובר בקבוצות ללא סייעת שאיתן צריך להתמודד גם עם בעיות משמעת ולא רק עם העברת החומר.
תוכלי לפנות אלינו בכל עת לקבלת מידע נוסף באמצעות הפורום עצמו ובאמצעות הטופס המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה.
חינוך
שלום מהו משך זמן הסטאג בחינוך וכמה פעמים זה בשבוע? הסבה לחינוך זה כיתות א עד ו וחינוך לגיל הרך זה גיל 3-6? ואפשר לעשות השלמה לכיתות א ו-ב? אני יכולה לבחור באיזה כיתה אעשה התמחות? ואני מוצאת מקום לשיבוץ או שמשבצים אותי? בגנים יש סייעות או שיש רק גננת? כי לפי מה שזכור לי יש סייעת? בחינוך יסודי אין כון?
אם אפשר לענות לי על כל השאלות. תודה.
נ
נועה סטרוז
לימודי חינוך - פרטים נוספים
שלום נועם,
בד"כ משך ההתמחות בלימודי חינוך הוא עד שנה במסגרת יומיומית (חוץ מבמקרים יוצאי דופן). אם את מסיימת ללמוד ויש לך תעודת הוראה את לא צריכה לבצע הסבה לתחום אחר בחינוך את יכולה ללמוד במסלול להרחבת הסמכה - מסלול קצר יותר שפותח בפנייך דלתות נוספות בעולם החינוך (גילאים שונים, תחומי לימוד שונים ועוד). בד"כ את יכולה לומר היכן את מעוניינת לעשות את ההתמחות אך אין זה מבטיח שיתחשבו בך הרבה פעמים זה לפי צורך של המערכת כאשר הם משבצים אותך. בגנים יש סייעות ובבתי ספר לא.
בברכה, נעה
י
יונה
הסבה לחינוך
האם הסטאג עולה כסף? והאם יש הוצאות מלבד שכר הלימודים על הסדנה למשל?
נ
נועה סטרוז
הסטאז' לא עולה כסף אך משלמים על שכר הלימוד
שלום יונה,
אני עדיין לא מבינה על איזה סדנא את מדברת ומה בדיוק את מעוניינת ללמוד. אשמח מאוד לעזור לך למצוא מסלול לימודים מתאים אך מאוד לא ברור מההודעות שלך באיזה תחום את מתעניינת.
אנא פני אלינו בשנית עם פרטים נוספים.
בברכה, נעה
מ
מירי
המשך פניה לגבי עבודה חינוך
הי, אני שאלתי רק אם עושים גיל הרך זה רק גילאים 3-6 או שכולל כיתות א-ב? או שבשביל כיתות א-ב צריך להרחיב הסמכה?
אז מה שקורה שהבית ספר משבץ אותי בסטאז ואני יכולה להיות מעורבת בשיבוץ? כי אני קראתי שאני צריכה לחפש מקום לסטאג בסיום הלימודים, לא יודעת עד כמה זה נכון
ולגבי עלויות- כשדיברתי איתם אמרו לי שיש סדנה יחד עם הסטאג אז שאלתי אם היא עולה כסף ושחייבים להשתתף בה. תודה.
נ
נועה סטרוז
לימודי חינוך לגיל הרך
שלום מירי,
לימודי חינוך לגיל הרך כוללים גם את א-ב מעבר לגיל הזה תצטרכי לעשות הסבה או הרחבת הסמכה. לגבי ההתמחות בחינוך - כל הפרטים מופיעים באתר ייעודי של משרד החינוך - השיבוץ לסטאז' מתבצע כך שהמתמחות בגני הילדים פונות למפקחות באזורי הפיקוח השונים. בשנת התמחות מחויבים המתמחים לעבוד במסגרות המאושרות להתמחות בהוראה בהיקף של לפחות שליש משרה. לגבי עלויות יהיה עלייך לברר מול המפקחת האזורית, יכול להיות שיחייבו אתכן להשתתף בקורסים או סדנאות מסוימות.