שלום, כמו שהבנת בכותרת אני ממש בהתלבטות רצינית כאשר אינני מוצאת מידע הולם ברשת שיענה על שאלותי. אולי אוכל אצלכם לקבל את המידע כי זה מאוד חשוב לי לתשובה ברורה. ראיתי שנשאלות פה שאלות אך לא הצלחתי מהן לקבל תשובות וכיוון כדי לבחור כיוון . כך: בעלת תואר ראשון בחינוך וסוציולוגיה, עושה הסבה אך מרגישה בהתלבטות לגבי הסבה כדאית בין גננת לגיל הרך או מתמטיקה לב"ס יסודי א-ו, מה כל אחד מהם יכול לתת לי בעתיד מבחינת כיווני התפתחות. כלומר לכיוונים של תואר שני בתחומי החינוך לתחום של יעוץ. כמו מורה שמסתכל מן הצד ונותן עצה.. , אולי משהו שיכול אח"כ ללכת ללקויות למידה בתוך מערכת משרד החינוך סתם זורקת אופציות שיכולות להיות איזה עדיף על מנת להתפתח? מה האופציות הקיימות בשוק למורה שלא רוצה רק להישאר בהוראה פרופר כל חיו מה יכול לתת לי קפיצת מדרגה מבין שני התחומים האלה לגדול לכיוונים שונים של גננת או מורה למתמטיקה כמו שאמרתי? כתבתי ארוכות אשמח לשובה מאוד מעמיקה וארוכה בבקשה. תודה
נ
נועה סטרוז
בחירת מסלול הסבה לחינוך
שלום רותם,
במידה ואת מעוניינת לעסוק בהוראת מתמטיקה או בתחומים דומים אין סיבה שלא תבחרי במסלול להוראת מתמטיקה לבי ספר יסודיים משם תוכלי לבצע גם הרחבת הסמכה בעתיד לתחומים קרובים כמו טכנולוגיה, מדעים ועוד. ולהמשיך לעסוק בהוראה אך בתחומים שונים. אם את מעוניינת להמשיך ללימודי לקויות למידה למשל או לכל תחום אחר שאינו קשור למקצוע ספציפי אני אישית ממליצה לך לפנות למסלול של חינוך לגיל הרך או אפילו חינוך א-ו היות ומדובר בהכשרה שמאפשרת לך לפנות ליותר כיוונים בעתיד, עם פחות הלמות היות ולא התמקצעת בתחום יחסית ספציפי.
חשוב לציין שהכל מאוד תלוי בתחום בו את מעוניינת לעסוק בעתיד - רק את יודעת איזה תחום מושך אותך יותר ולאן תרצי להתקדם בעתיד אך אם מדובר בתחומים כמו הוראה מתקנת, לקויות למידה, ייעוץ חינוכי ועוד. לפחות לפי דעתי כדי לך לפנות לחינוך לגיל הרך.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע נוסף על המסלול של הסבת אקדמאים לגיל הרך. במידה ואת זקוקה למידע נוסף נשמח לעמוד לרשותך.
מתמטיקה ומה הלאה
ראיתי שענית פה על תחומי לימוד. לגבי מתמטיקה א-ו , מה ניתן להמשיך ללמוד אם לומדים מתמטיקה ואם לא רוצים מדעים ומקצועות טכנולוגים, האם ניתן גם להמשיך ולפנות לדברים אחרים ,בהקשר של חינוך, ואם כן מה?
נ
נועה סטרוז
לימודי הוראת מתמטיקה ולימודי המשך
שלום שיר,
אם אינך מעוניינת בלימודי המשך במתמטיקה או מדעים יהיה לך פחות לאן להתקדם במידה ותבחרי בתואר ראשון בתחום היות וכמעט כל בוגרי המסלול המעוניינים בלימודי המשך בוחרים בתואר שני בהוראת מתמטיקה או מקצועות המדעים השונים. כפי שציינתי, במידה ותרצי לבחור בתואר שני אחר צדרשי ללימודי השלמה או להרחבת הסמכה וכיוון שאת לא מעוניינת בכך אני מאוד ממליצה לבחור חינוך והוראה ולא הוראת מתמטיקה.
בברכה, נעה
ש
שיר
לימודי מתמטיקה והמשך
ראיתי שענית פה על תחומי לימוד. לגבי מתמטיקה א-ו , מה ניתן להמשיך ללמוד אם לומדים מתמטיקה ואם לא רוצים מדעים ומקצועות טכנולוגים, האם ניתן גם להמשיך ולפנות לדברים אחרים ,בהקשר של חינוך, ואם כן מה?